Planul pentru ENERGIE, marca AUR: Naționalizarea Petrom și investiții în hidrocentrale / Trebuie să exploatăm toate resursele naturale ale României

Publicat: 13 09. 2024, 09:44
Actualizat: 13 09. 2024, 09:45

Președintele AUR, George Simion, a prezentat joi, la Turceni, județul Gorj, planul de măsuri pentru domeniul energetic, subliniind necesitatea exploatării resurselor naturale ale României în interesul cetățenilor. Liderul AUR a declarat că industria românească trebuie să fie susținută de resursele proprii ale țării, iar sistemul energetic trebuie să servească interesele naționale.

Trebuie să exploatăm toate resursele naturale ale României în beneficiu românilor. Sistemul energetic trebuie să servească în primul și în primul rând interesele românilor. Dacă există o formulă scurtă prin care pot explica programul nostru de guvernare aceasta este că românii trebuie să fie stăpâni la ei în țară. (…) Trebuie să ținem de terenul nostru, de pământul nostru, trebuie să ținem de sistemul acesta energetic pe care l-au creat părinții, trebuie să recuperăm pachetele majoritare din companiile strategice, începând cu Petromul, a spus George Simion.

Președintele AUR a explicat și cum are în vedere recuperarea pachetelor majoritare din companiile strategice, precum Petrom.

Prin naționalizare cu o corectă despăgubire, cu o justă despăgubire. Dar despăgubirea nu va avea loc decât după ce analizăm respectarea tuturor clauzelor din contractele de privatizare, vânzare, cumpărare și așa mai departe. Pentru că nu putem să facem cadouri, cum s-au făcut până acum de către clasa politică, unor țări precum Austria, care astăzi, exact ca pe vremea Imperiului Austro-Ungar, exploatează din România petrolul, gazele naturale, lemnul și nu se va întâmpla lucrul acesta în președinția mea, a detaliat Liderul AUR.

Președintele AUR a adăugat că „prioritățile noastre pe sectorul energetic sunt construirea de către Hidroelectrica, a hidrocentralei cu pompaj invers Tarnița-Lăpuștești și a tuturor celorlalte hidrocentrale aflate în curs de construire. Ne referim aici la Răstolița, ne referim la hidrocentralele de pe Jiu. Finalizarea în maxim un an a lucrărilor la centralele pe gaze de la Iernut și Brăila și punerea în funcțiune a lor, păstrarea funcțională a actualelor capacități de producție de cărbune de la Rovinari și Turceni și finalizarea în următorii 4 ani a celor 3 centrale pe gaze construite în parteneriat cu CEO plus a centralei de la Mintia”.

De asemenea, Simion a anunțat că AUR urmărește recuperarea treptată a pachetelor majoritare de acțiuni de la companii strategice precum Petrom și interzicerea temporară a exportului de gaze naturale, asigurând că toate resursele energetice vor rămâne în țară pentru a susține industria petrochimică.

La eveniment, alături de George Simion, au participat Petrișor Peiu, Dian Popescu, Laurențiu Ciurel și Nicu Bunoaica.

CITEȘTE ȘI:

George Simion, despre relația cu părinții săi: „Mama se roagă pentru mine să CÂȘTIG, mi-a pus acatiste”

George SIMION trece la fapte. Prezidențiabilul construiește o casă în 12 zile, pentru o familie amărâtă