Prima pagină » Știri politice » Pleșoianu iese la „dezarhivat”: Iohannis zice că PSD e o piedică de 30 de ani, dar a semnat un protocol cu PSD în 2002

Pleșoianu iese la „dezarhivat”: Iohannis zice că PSD e o piedică de 30 de ani, dar a semnat un protocol cu PSD în 2002

Pleșoianu iese la „dezarhivat
Deputatul Liviu Pleșoianu a afirmat, vineri, că președintele Klaus Iohannis spune despre PSD că a fost „o piedică timp de 30 de ani", însă acesta a semnat în 2002 un protocol de colaborare cu PSD, în acea perioadă fiind președintele Forumului Democrat al Germanilor din România.

„Iohannis, care zicea ieri că -PSD a fost o piedică timp de 30 de ani-, a semnat cu mâna lui, chiar de ziua lui (13 iunie 2002), un protocol de colaborare cu… PSD! Iohannis se angaja, chiar în ziua lui de naștere, să sprijine… programul de guvernare PSD…Omul ăsta e în toate mințile!?? -III. Cu privire la susținerea Guvernului în aplicarea programului său de Guvernare 1. PSD și F.D.G.R. se angajează să susțină Executivul în aplicarea Programului său de guvernare – adoptat de Parlamentul României, a Planului de acțiuni 2002, precum și a strategiilor de dezvoltare economică și socială la nivel național, regional și local”, a scris Liviu Pleșoianu, pe Facebook.

Deputatul social-democrat a publicat și o parte din documentul semnat între fostul lider PSD Adrian Năstase și Klaus Iohannis, atunci fiind președintele Forumului Democrat al Germanilor din România, în care apar motivele pentru care PSD și FDGR au semnat un protocol de colaborare.

Fostul președintele PSD Adrian Năstase și Klaus Iohannis, pe atunci fiind președintele F.D.G.R. au semnat, pe 13 iunie 2002, protocolul de colaborare dinte cele două formațiuni politice pentru perioada 2002-2004, care prevede, printre altele, că PSD și FDGR se angajează să susțină Executivul de atunci în aplicarea Programului de guvernare, a Planului de acțiuni pe 2002, precum și a strategiilor de dezvoltare economică și socială la nivel național, regional și local.

În protocolul incheiat între cele două formațiuni politice se preciza că părțile semnatare vor acționa pentru finalizare procesului de retrocedare a proprietăților, vor acorda o atenție specială protecției sociale, învățământului și vor înființa o Comisie de Evaluare a Protocolului alcătuită din câte cinci reprezentanți din PSD și FDGR.