„Zilele acestea, toate partidele sunt în stradă. Caută, cred, sper, să strângă semnături, noi am făcut-o ieri, în Parcul Bazilescu, cu succes, alte partide, iarăși fac același demers, iar la discuțiile cu oamenii, întrebarea ce faceți cu legea, cu referendumul privind reducerea numărului de parlamentari, revine din nou și din nou. Prin urmare, cred că acest contact cu poporul îi va obliga pe politicieni să ia aminte la ceea ce poporul a spus acum zece ani. Nu ascund faptul că noi vom continua să ducem această bătălie și în următorul mandat, pe care îl vom obține, pentru că în 2020 sunt alegeri parlamenatre. Dacă actualii membri ai Parlamentului nu hotărăsc să facă asta, noi ne vom bate mai departe”, a afirmat Neamțu.
Neamțu a declarat că cele trei teme pe care PMP le dorea abordate odată cu referendumul pentru Justiție din 26 mai 2019 și care au fost propuse președintelui Klaus Iohannis au obținut sprijinul necesar doar în Senat.
„Noi credem că în această nouă sesiune parlamentară, vom putea convinge mai mulți lideri din Senat și din Camera Deputaților, în special din Camera Deputaților, pentru că la Senat, această inițiativă a domnului Eugen Tomac a trecut, a fost adoptată tacit, vrem să-i convingem pe acești parlamenatri că e momentul să reinstaurăm acest Principiul al Suveranității poporului, Constituția spune că Suveranitatea poporului se exprimă și prin referendum”, a afirmat vicepreședintele de partid Mihail Neamțu.
Un al aspect vizat în declarația vicepreședintelui PMP a fost legat de alegerile în două tururi.
Acesta a afirmat că PMP a strâns peste 1 milion de semnături pentru susținerea acestui demers legislativ.
Neamțu a adus în discuție și Ordonanța privin amnistia, menționând că PMP va ajuta să clarifice situația juridică privind actul normativ.
„Precizarea legată de aceste Ordonanțe de urgență, pe care din păcate, PSD le-a tot dat, scandalul OUG13, trebuie să nu uităm faptul că după decizia luată de poporul român, pe de-o parte, și apoi, de Curtea Constituțională, pe de altă parte, este absolut obligatoriu să ajustăm cadrul legislativ, și să vedem care sunt acele ordonanțe de Guvern pe care le putem da, și care evident, nu ating problematica aceaasta a Aminstiei, și care sunt ordonanțe de Guvern pe care nu le putem da. Prin urmare, în această sesiune parlamentară, PMP va încerca să limpezească situația juridică, cadrul larg al Ordonanțelor de urgență, în lumina deciziei Curții Constituționale, dar și a deciziei poporului de a participa în mod masiv la referendumul din 26 mai 2019″.
La începutul lunii iunie, președintele PMP Eugen Tomac i-a propus președintelui Klaus Iohannis, în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni privind aplicarea rezultatelor referendumului din 26 mai, abordarea a trei teme, anume reducerea numărului de parlamentari la 300, eliminarea pensiilor speciale și revenirea la alegerea primarilor în două tururi.