Partidul Mișcarea Populară (PMP) anunță marți că a decis să solicite Parlamentului să înceapă consultări cu privire la o nouă Lege a Sănătății.
Formațiunea solicită ca aceste consultări să se bazeze pe proiectul PMP depus la finalul anului trecut în Parlament.
„Colegiul Național al PMP a hotărât să solicite Parlamentului României să înceapă, în regim de urgență, consultările și dezbaterile pentru o nouă lege a sănătății, pornind de la proiectul depus de PMP în Legislativ, la finalul anului 2020. Sănătate publică reprezintă un obiectiv de interes social și de securitate națională.
PMP a depus la finalul anului trecut, în Parlamentul României, un proiect privind o Nouă Lege a Sănătății, care urmărea șase direcții esențiale: organizare, finanțare, politica medicamentului, asistență primară, servicii spitalicești și resurse umane. Este revoltător că, în decurs de un an și, în contextul pandemiei, acest proiect de lege nu a fost trimis nici măcar la Comisiile de Specialitate.
Proiectul de lege PMP privind organizarea și funcționarea sistemului de sănătate românesc a fost elaborat de cei mai buni specialiști români în managementul sănătății și are ca obiectiv corectarea problemelor vechi, cu care sănătatea românească se confruntă. Totodată, această nouă lege a sănătății poate aduce creșterea finanțării sistemului și a transparenței actului medical, dar, mai ales, ar însemna depolitizarea sistemului și eliminarea risipei banilor”, se arată în mesajul PMP.
PMP mai susține că în acest moment, sistemul sanitar din România a ajuns „într-un punct critic”, iar clasa politică are obligația de a lua măsuri pentru remedierea problemelor.
„Considerăm că sistemul de sănătate românesc a ajuns într-un punct critic, oameni nevinovați mor arși de vii în spitalele care ar trebui să îi vindece. Întreaga clasă politică, împreună cu medicii și întreg personalul medical, avem obligația imediată să acționăm pentru a asigura românilor servicii medicale de calitate în spitale moderne, bine dotate”, mai susțin reprezentanții PMP.
Totodată, formațiunea a mai anunțat reunirea, în regim online, a Colegiului Național, care a luat o serie de decizii organizatorice în ceea ce privește Liga Aleșilor Locali, organizarea și comunicarea publică.
Astfel, Laurențiu Neghină, primarul municipiului Onești, a fost numit în funcția de președinte interimar al Ligii Aleșilor Locali PMP. De asemenea, Ioana Constantin a fost numită în funcția de vicepreședinte pe Organizare și Comunicare Politică. În același timp, P.J. Crowley, fost asistent al secretarului de stat la Departamentul de Stat al SUA, a fost numit consilier al președintelui formațiunii, Cristian Diaconescu.