PNL a acceptat comisia pentru terenul lui Băsescu. „Dacă PSD nu dorește să conducă comisia, să o spună”

Publicat: 25 11. 2013, 16:23
Actualizat: 23 05. 2015, 01:13

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat la finalul unei reuniuni cu membri ai conducerii partidului că s-a decis ca liberalii să susțină constituirea comisiei parlamentară mixtă care să analizeze „afacerea Călărași”. Comisia a fost solicitat în mod expres de PSD, social-democrații acuzând modul în care Ioana Băsescu a cumpărat un teren de 300 de hectare în comuna Nana, județul Călărași.

„Am luat decizia, suntem favorabili formării comisiei, dorim să se formeze această comisie. Am discutat și numele colegilor care vor face din ea, decizia efectivă va fi luată la grupurile parlamentare. O să discutăm regulamentul comisiei cu colegii din PSD. De la noi vor fi probabil mandatați domnii deputați Cupșa și Dobrinescu și domnul senator Dobra”, a anunțat Crin Antonescu.

Întrebat de ce PNL nu a ales „nume cu greutate” pentru această comisie, Antonescu a replicat că acestea au fost propunerilor liderilor de grup de la PNL.

În final, Antonescu le-a transmis celor de la PSD „să spună” dacă nu doresc să conducă o comisie pentru „care s-au luptat”.

Constituirea comisiei parlamentară a generat săptămâna trecută un scandal în interiorul USL, deoarece Victor Ponta a anunțat înființarea ei și faptul că președintele PNL este de acord cu aceasta fără să se fi consultat cu Crin Antonescu.
i