PNL caută soluții pentru formarea unui POL de dreapta. Ionuț Stroe: PSD este din ce în ce mai virulent şi mai critic

Publicat: 12 08. 2024, 16:08
Actualizat: 12 08. 2024, 16:32

This browser does not support the video element.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al liberalilor, a declarat luni, după ședința Biroului Politic Național, că PNL este „legitimat” să discute cu formaţiunile politice de dreapta în vederea formării unui pol comun, asta în contextul în care „PSD este din ce în ce mai virulent şi mai critic”, iar partidele suveraniste discută deja despre o posibilă asociere.

„O, da! Noi credem că PNL, în acest moment, este cu atât mai mult legitimat să poarte aceste discuţii (n.r. în vederea formării unui pol de dreapta) cu cât vedem că, iată, în zona suveraniştilor se încearcă a se forma o asociere de partide, ira în zona stângă avem un PSD din ce în ce mai virulent şi mai critic. În mod evident că e nevoie de această discuţie”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL.

Întrebat despre discuțiile purtate cu președintele USR, Elena Lasconi, Stroe a punctat că din partea PNL „există în continuare disponibilitate”.

Eu cred că din partea noastră a existat și există în continuare disponibilitate și deschidere pentru orice fel de formă politică de dreapta, a precizar Ionuț Stroe.

La începutul lunii august, Nicolae Ciucă a discutat cu președintele Partidului Curaj, Cosette Chichirău, în vederea formării unui pol de dreapta, fără a fi luată o decizie în acest sens.

Ciucă urmează să aibă discuții și cu liderii PMP, Forța Dreptei, dar sunt așteptate și negocieri cu liderii USR.

AUR a anunțat luni că Diana Șoșoacă (SOS) a dat afară delegația partidului lui George Simion de la consultările privind formarea unui pol suveranist.

CITIȚI ȘI:

Pentru ce sume infime se judecă PNL cu furnizorii de servicii, în timp ce POMPEAZĂ 4 mil. € în cartea „ostașului” Ciucă