PNL cere demisia lui Ciorbea. Predoiu: După poate fi „un avocat cu simbrie” al lui Dragnea
„PNL cere demisia lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului, care a abandonat rolul, misiunea și atribuțiile instituției pe care o conduce și probează, nu pentru prima oară, lipsa profesionalismului necesar demnității pe care ratează să o reprezinte cu onoare și știință de carte. (…)Prin sesizarea adresată recent CCR, Victor Ciorbea se așază în slujba celor care vor să transforme rezultatul votului într-un argument pentru înapoierea României în tristele vremuri de fărădelegi din 2000 – 2004, prin aceasta, uzurpând și golind de semnificații voința cetățenilor”, a declarat Predoiu, conform unui comunicat remis MEDIAFAX.
Predoiu a susținut că demisia lui Ciorbea este „un minim act de reparație morală pentru interesele publice”, după care Ciorbea poate deveni „avocat cu simbrie” al lui Liviu Dragnea.
„Din păcate pentru cetățeni, Victor Ciorbea a decăzut mult sub cerințele de profesionalism și demnitate impuse de funcția de Avocat al Poporului și a preferat să rămână un simplu servant politic al unor interese personale. Domnul Ciorbea face avocatură personal pentru domnul Dragnea din înalta funcție de Avocat al Poporului, pe bani publici, pe banii cetățenilor”, a spus Predoiu.
Cătălin Predoiu a afirmat că Victor Ciorbea confundă interesul privat cu interesul public.
„Victor Ciorbea a cerut Curții Constituționale să declare neconstituțională norma legală care interzice prezența în guvern a condamnaților, pe baza unor argumente neîntemeiate juridic și moral. În cererea sa, Victor Ciorbea omite faptul că însăși CCR a stabilit prin deciziile sale anterioare că o astfel de normă legală este constituțională, dar este și necesară în cazul exercitării funcțiilor publice. Ignorând intenția și voința legiuitorului de a așeza Guvernul României în câmpul integrității depline, Victor Ciorbea confundă interesul privat cu interesul public”, a susținut Predoiu, fost ministru al Justiției.
Prim-vicepreședintele PNL a susținut că PSD și „servanții săi” vehiculează ideea că votul la alegerile generale transferă „legitimitate pentru fărădelegi” și este „un blam” adresat Justiției.
„Nimic mai fals. Votul la alegerile generale creează dreptul de a guverna potrivit legilor, care legi garantează independența Justiției și integritatea în funcțiile publice! Votul la alegerile parlamentare creează însă și obligații, una dintre ele este aceea de a respecta Constituția și legile țării, nu de a le mutila în favoarea unor persoane avide de putere și disprețuitoare la adresa Justiției și integrității”, a mai spus vicepreședintele Camerei Deputaților.