PNL depune moțiune de cenzură. Ludovic Orban, propus premier

Publicat: 20 06. 2018, 03:37
Actualizat: 25 03. 2019, 23:57

„PNL este pregătit să își asume răspunderea guvernării. La ora actuală se lucrează în comisiile speciale ale partidului, vom avea o schiță de guvernare. Principalul obiectiv este să punem punct acestei guvernări. Pentru români deja premierul ( Viorica Dăncilă-n.r) este ținta tuturor glumelor și miștourilor, nu se poate să nu existe ieșire publică în care să nu faci o gafă. (..) Consiliul Național al PNL a stabilit clar candidatul la funcția de premier, persoana subsemnată (Ludovic Orban-n.r). În cazul în care se va putea construi un guvern în jurul Partidului Național Liberal asta va fi propunerea oficială pe care o va propune PNL,” a susținut Orban la România TV.

Președintele PNL a menționat că miercuri va depune moțiunea de cenzură, purtând negocieri cu mai mulți parlamentari în acest sens.

„Primii parteneri sunt formațiunile politice din opoziție, USR și PMP. În rest, negociem cu toată lumea. Mâine (miercuri – n.r.) vom depune moțiunea de cenzură. Negocierile vor continua până la ziua dezbaterii și votului cu fiecare parlamentar în parte și cu fiecare grup. Am discutat și cu ei PRO România. Vom vedea în cursul zilei de mâine. Așteptăm semnături și din partea lor,” a mai spus liderul PNL, întrebat dacă parlamentarii Pro România vor susține moțiunea de cenzură.

Parlamentarii PNL depun în Parlament moțiunea de cenzură „Opriți Guvernul marionetă!” pe 20 iunie, președintele PNL, Ludovic Orban, afirmând că liberalii își propun să pună punct unei guvernări dezastruoase pentru România. În textul documentului, liberalii acuză partidul de guvernământ că a folosit Curtea Constitutională a României pentru „a amputa” atribuțiile președintelui Klaus Iohannis. „PSD, cu mâna CCR, a mutat astfel decizia privitoare la revocarea procurorilor marilor parchete în curtea ministrului Justiției, ministru numit politic care poate lua oricând decizii politice arbitrare, înlocuind procurori în funcție de interese politice. Această abordare contravine poziției Uniunii Europene care s-a poziționat împotriva politizării justiției”, se arată în documentul liberalilor.