PNL îi cere demisia, Antonescu îl apără pe Dragnea: Nu a făcut nimic ilegal

Publicat: 22 04. 2016, 16:39

„Este foarte complicat să comentez o astfel de decizie, pentru că nu cunosc dosarul, nu cunosc faptele din dosar. Ceea ce știu eu din ceea ce am văzut și am trăit este că nu s-a petrecut ceva ilegal, mai departe ținând de conținutul dosarului, de acuzații nu pot eu să comentez, nu este rolul meu. Eu nu am participat efectiv la organizarea campaniei pentru că eram președinte interimar”, a declarat Crin Antonescu, potrivit celor de la B1.

Totodată, fostul lider al liberalilor și-a exprimat speranța că Dragnea nu a fost condamnat pentru că a mobilizat oamenii la vot, ceea ce, spune Antonescu, este o acțiune normală pentru un lider politic.

„Sper din toată inima că nu există niciun fel de element care ține de organizarea normală a unei campanii electorale în orice țară democratică, orice acțiune pe care o face un lider și anume aceea de a aduce oamenii la vot. Este rolul liderului să mobilizeze electoratul”, a mai spus Antonescu.

Altfel, PNL a cerut, vineri, demisia președintelui PSD, Liviu Dragnea, în urma deciziei definitive a ÎCCJ, afirmând că menținerea acestuia în funcție induce în spațiul public ideea că infractorii pot conduce instituții democratice de forță cum sunt partidele politice.

„PNL solicită demisia președintelui PSD, Liviu Dragnea, în urma unei decizii definitive dată de o instanță din România. Menținerea în funcție a domnului Dragnea induce în întreg spațiul public ideea că, în România, infractorii pot conduce instituții de forță, precum sunt partidele politice”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL București, Cezar Preda.

PNL consideră că fiecare minut în care Liviu Dragnea rămâne la conducerea PSD „creează în întreaga Europă și în lumea democratică certitudinea că, în România, democrația este în regres”.

„Nu este o soluție care vizează persoana domnului Dragnea, ci funcția pe care domnia sa o ocupă. În opinia PNL această incompatibilitate trebuie să înceteze imediat”, a mai spus liberalul.