PNL îi cere premierului Ponta să aprobe mâine lista medicamentelor compensate

Publicat: 18 03. 2014, 12:33
Actualizat: 22 05. 2015, 06:06

Fostul ministru al Sănătății, Eugen Nicolăescu, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta în care îi solicită să adopte în ședința de Guvern de mâine lista medicamentelor compensate.

Potrivit acestuia, de această măsură ar urma să beneficieze trei milioane de români. Nicolăescu a spus că prin această scrisoare deschisă, care urmează să fie trimisă și premierului, încearcă să-l sensibilizeze pe Victor Ponta.

„Reamintim încă odată faptul că toate procedurile legale în acest sens au fost îndeplinite cu scrupulozitate, că actualizarea și îmbunătățirea listei s-a făcut după o metolodogie complexă și riguroasă, după standarde recunoscute la nivel internațional și cu participarea specialiștilor în domeniu și a asociațiilor de pacienți, metodologii științifice recunoscute de partenerii noștri internaționali”, a spus Nicolăescu.

Acesta a preciza că la ultima vizită a organismelor financiare internaționale, a fost agreată introducerii noii liste și au fost convenite și soluțiile financiare și tehnice.