PNL merge la consultări cu aceeași formulă de miniștri și Orban ca premier

Publicat: 06 02. 2020, 11:53

După calculele liberalilor, votul pentru prima propunere de Cabinet ar trebui să fie organizat în jur de 24-25 februarie, au mai precizat sursele.

La momentul transmiterii acestei știri, PNL s-a reunit în ședința Biroului Executiv al partidului.

Klaus Iohannis discută, joi, la Cotroceni, cu liderii de partide, pentru desemnarea unui nou Guvern.Astfel, la ora 12:00, șeful statului va discuta cu reprezetanții PNL, urmând ca în cursul zilei să aibă consultări și cu reprezetanții PSD, USR, UDMR, PMP, Pro România, dar și cu grupul minorităților.

Orban: Propunerea de premier e în persoana președintelui PNL, Ludovic Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că propunerea liberalilor pentru funcția de premier este „în persoana președintelui PNL, subsemnatul, Ludovic Orban” și că parlamentarii formațiunii vor vota pentru respingerea celor două propuneri de guvern, pentru a se ajunge la anticipate.

„Propunerea de prim-ministru este, normal, conformă cu decizia Consiliului Național al PNL. Propunerea de premier e în persoana președintelui PNL, subsemnatul, Ludovic OrbaN”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că liberalii au decis susținerea pentru obiectivul declarat al președintelui Iohannis de convocare a alegerilor anticipate.

„Decizia noastră este de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern care vor fi formulate, pentru a face posibile ale anticipate, de a contribui la îndeplinirea condițiilor constituționale care să permită președintelui să dizolve Parlamentul”, a mai spus liderul PNL.