PNL Olt, cea mai recentă filială dinamitată de vicepreședintele regional Gigel Ştirbu, după Gorj şi Mehedinţi. Liberalii trec în barca PSD

PNL Olt, cea mai recentă filială dinamitată de vicepreședintele regional Gigel Ştirbu, după Gorj şi Mehedinţi. Liberalii trec în barca PSD
Publicat: 08/11/2023, 17:27

PNL Olt este a doua filială din regiune pe care Gigel Ştirbu, vicepreședinte al regiunii Sud – Vest, în prezent deputat, o dinamitează, după PNL Gorj. Şi acolo, după ce şi-a impus omul la şefia organizaţiei – senatorul Ion Iordache – mai mulţi primari, dar şi întreaga filială PNL Târgu Jiu, alături de primarul Marcel Romanescu, au trecut la PSD. Şi PNL Mehedinţi, condusă de un apropiat al lui Ştirbu, fostul ministru Virgil Popescu, pierde primari pe bandă rulantă, potrivit presei locale.

Gigel Ştirbu, în calitatea sa de vicepreşedinte regional, a fost numit preşedinte interimar al PNL Olt, având sarcina ca în 30 de zile să organizeze alegeri pentru şefia filialei, după demisia din funcţie a senatorului Liviu Voiculescu, scriu jurnaliștii de la Gazeta Nouă.

În județul învecinat, la Gorj, Gigel Ştirbu a fost trimis ca să facă ordine după ce fusese îndepărtat fostul ministru Dan Vîlceanu de la șefia filialei, în schimb, la Olt cel mai longeviv parlamentar din judeţ a preluat o filială pe care chiar el a început să o saboteze, treptat, din luna august, potrivit presei locale.

Jurnaliștii scriu că totul a început cu numirea omului său, Mario De Mezzo, în funcţia de prefect de Olt, la începutul lunii august, după care au venit schimbări şi la nivelul unor agenţii – ANL, ISCIR, dar şi la Inspectoratul Şcolar, Garda de Mediu şi Finanţe.

„Mutările” au fost făcute doar pentru a-i slăbi puterea lui Liviu Voiculescu, care a fost până recent preşedinte al filialei.

Conform presei locale, scopul lui Gigel Știrbu rămâne să aibă un cuvânt decisiv atunci când se vor face listele pentru Parlament, el vizând un nou mandat, de pe prima poziție a listei pentru Camera Deputaţilor.

Dat fiind că nu i-a păsat ce vrea filiala, doi primari ai PNL Olt au trecut, miercur,  la PSD, alături mai mulţi consilieri locali şi judeţeni, dar şi de preşedinţii filialelor din Slatina, Caracal, Corabia şi Piatra-Olt.

Este vorba despre Paulică Munteanu, primar Iancu-Jianu, Marijana Trepăduș, primar Șopârlița, Florin Homorean, președintele PNL Slatina (fost prefect de Olt), Cristian Pavel, președintele PNL Caracal, Miruna Vulcănescu, președintele PNL Piatra-Olt, și consilierii județeni, Sorin Ciucu, Ion Voicu, Gabriel Nicolescu, Gheorghe Bujgoi, Ionel Crușoveanu, potrivit anunţului făcut pe pagina oficială de Facebook a PSD Olt.

Și filialele PNL Gorj şi Mehedinţi se destramă

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, şi-a anunţa, în luna septembrie, plecarea din PNL şi trecerea la PSD, după ce cu o lună înainte întreaga organizaţie municipală a liberalilor a trecut tot la social-democraţi.

Edilul era în conflict cu preşedintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, protejat al deputatului Gigel Ştirbu. Marcel Romanescu şi-a anunţat, pe pagina de Facebook, noua apartenenţă politică.

Printre motive, el a acuzat lipsa de sprijin din partea conducerii PNL Gorj şi chiar piedici, potrivit sursei citate.

Anunțul venea după ce, în luna august, membrii PNL Târgu Jiu au trecut în bloc la PSD, respectiv aproximativ 300 de membri noi.

În luna octombrie, zece primari PNL din Mehedinţi au trecut la PSD. Potrivit preşedintelui social democraţilor din judeţ, Aladin Georgescu, cei zece vor candida la următoarele alegeri din partea PSD.

Sursa foto: Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață creându-și propria versiune AI,...
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
Emily Burghelea, nevoită să stea o perioadă cu o TIJĂ în cap, după accidentul de...
Valentin a murit la 20 de ani, îndemnat de aburii alcoolului să intre în apă....
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
ISU Tulcea emite RoAlert: Pot cădea obiecte din spaţiul aerian. România nu e vizată de...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Băncile centrale se chinuie să proceseze realitatea actuală. Ce înseamnă acest lucru?
×