PNL va vota pentru ridicarea imunității parlamentare lui Nelu Tătaru / Adrian COZMA: Nu vom face scut în jurul nimănui

Publicat: 11 10. 2024, 14:07
Actualizat: 11 10. 2024, 14:11
Sursa Colaj: Nelu Tătaru - Mediafax + Adrian Cozma - Facebook.

Deputatul PNL Adrian Cozma a declarat vineri, pentru Gândul, că Partidul Național Liberal va vota în favoarea ridicării imunității parlamentare a fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, acuzat de DNA de luare de mită.

Adrian Cozma a subliniat că PNL nu a blocat niciodată solicitările procurorilor pentru ridicarea imunității, iar acest caz nu va face excepție.

Partidul Național Liberal nu a votat niciodată împotriva ridicării imunității parlamentare la solicitările venite din partea Parchetului sau DNA. Nu vom face scut în jurul nimănui, a precizat deputatul liberal.

El a menționat că grupul parlamentar PNL a reacționat prompt, prin demiterea lui Nelu Tătaru din funcția de președinte al filialei și eliminarea acestuia de pe listele electorale, la propunerea președintelui Nicolae Ciucă, în cadrul Biroului Politic Național de joi.

Eu sunt convins că Partidul Național Liberal….grupul PNL va vota  pentru ridicarea imunității, așa cum foarte prompt, ieri la ora 9:00 în Biroul Politic Național, la propunerea președintelui Nicolae Ciucă a fost demis de la președinția filiale (n. red. Vaslui) și scos de pe listă (n.red. la parlamentare).

Dubii în privința acuzațiilor aduse lui Nelu Tătaru

Adrian Cozma a ridicat însă unele semne de întrebare, exprimându-și dubiile privind natura acuzațiilor aduse lui Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății.

Din ce am văzut, nu există elemente clare de condiționare a actului medical. Ca avocat, îmi ridică serioase semne de întrebare faptul că este acuzat că a primit găini și bani, fără dovezi care să susțină o astfel de condiționare, a spus Cozma pentru Gândul.

Într-o notă ironică, deputatul PNL a sugerat o legătură între ancheta DNA împotriva lui Tătaru și o investigație jurnalistică recentă a celor de la Recorder, care viza afacerea Nordis, condusă de soțul fostei deputate PSD, Laura Vicol.

Este o coincidență interesantă că acest dosar vine exact la o zi după ce o anchetă jurnalistică a scos la lumină legături între Nordis și PSD, a precizat Adrian Cozma.

Nelu Tătaru ar fi luat mită „ouă” și „găini”

Procurorii DNA au solicitat vineri încuviințarea pentru percheziții domiciliare și informatice în cazul deputatului PNL Nelu Tătaru, suspectat de luare de mită.

Nelu Tătaru a fost ridicat joi dimineață de la Spitalul din Huși și dus la DNA Iași pentru audieri. Procurorii au deschis o anchetă penală împotriva sa pentru luare de mită în formă continuată, acesta fiind acuzat că ar fi primit mită, sume de bani între 100 și 500 de lei, și bunuri alimentare în perioada aprilie-iulie 2024, în legătură cu activitatea sa medicală.

Pe lângă Nelu Tătaru, DNA urmărește penal alte 27 de persoane suspectate de dare de mită în același dosar.

La ieșirea de la DNA, Tătaru a susținut că este nevinovat și a negat că ar fi condiționat vreodată actul medical.

Eu consider că sunt nevinovat. Nu am condiționat niciodată actul medical, a declarat fostul ministru al Sănătății.

CITEȘTE ȘI:

Nelu Tătaru (PNL), ridicat de procurorii DNA. Fostul MINISTRU al Sănătății, suspectat de peste 100 de acte de luare de mită

AVOCATA lui Nelu Tătaru: Dosarul e din 2023, faptele, din aprilie-iunie 2024. Mulți pacienți care ar fi dat mita, neidentificați. ”Unde e flagrantul?”

Ludovic Orban despre SCANDALUL cu Nelu Tătaru: „Să-i fie rușine dacă e adevărat!”