„Eu cred că este o procedură normală. Nu am procedura să convoc de îndată în situație excepțională, doar pentru un raport al ANI, Camera Deputaților și să-i cer Comisiei juridice să facă acest raport. Aș fi făcut-o cu mare plăcere. Susțin această inițiativă a domnului Horia Georgescu ( director ANI n.r), nu cred că trebuie să tergiversăm și nu cred că am văzut la Camera Deputaților, de când am preluat această funcție, vreo tergiversare sau vreun vot cu privire la decizia ICCJ referitoare la incompatibilitatea unui coleg. Am modificat statulul în 2012 astfel încât să luăm act de decizie, nu să facem un raport al comisiei juridice în care să analizăm decizia ICCJ. Susțin acest lucru”, a explicat președintele Camerei Deputaților.
El a mai spus că este de acord și cu procurorul general Codruța Kovesi în privința imunității parlamentarilor, arătând că această imunitate este „o piatră de moară la gâtul politicienilor” și că așteaptă o propunere de „eliminare” a ei din partea Ministerului Public.
„În acest moment, pentru clasa politică dispariția imunității înseamnă dispariția unui subiect care era ca o piatră de moară la gâtul fiecărui politician care ajunge în Camera Deputaților sau în Senat Nu știu în care registru să semnez, aș semna de astăzi să scap de această imunitate. Nu ne avantajează cu nimic și nu cred că trebuie să avem discuții cu privire la analiza unui dosar, că e pe fond, că e pe formă, un dosar făcut de instanță la adresa unui politician. Nu îl avantajează cu nimic pe un politician în 2015 că are imunitate stabilită prin Constituție, dar sunt sută la sută convins că nu clasa politică trebuie să ia această decizie”, a mai spus Zgonea.
Zgonea a susținut că Ministerul Public trebuie să aibă „o propunere de legislație” și că „nu o să moară nimeni cu imunitate”.
„Dacă Ministerul Public are o propunere de legislație care să evite pe viitor să avem astfel de discuții. Nu vreau să mai fiu întrebat de presă cu privire la acțiunea în justiție la adresa unui parlamentar, nu ne-am născut cu imunitate, nu trăim cu imunitate și nu o să moară nimeni cu imunitate, să fie foarte clar acest punct de vedere, pe care s-ar părea să mulți nu l-au înțeles. Susțin întrutotul, dar nu sunt de acord ca politicienii să-și facă ei legea, ci vreau un proiect făcut de societatea civilă și Ministerul Public. Deputații vor să scape de această corvoadă, să fie întrebați dacă-l votează sau nu-l votează”, a mai declarat Zgonea.