Poliția confirmă, procese verbale semnate în avans și buletine gata ștampilate în București

Publicat: 09 06. 2024, 14:23
Actualizat: 09 06. 2024, 16:20

Poliția din București a confirmat, duminică, faptul au fost descoperite mai multe procese verbale gata semnate și chiar un buletin de vot ștampilat din oficiu în două secții de votare. Procesul de vot nu a fost întrerupt.

Polițiști din cadrul Secției 9 Poliție au fost sesizați, prin sistem 112, de către un candidat la alegerile europarlamentare, cu privire la faptul că, într-o secție de votare s-ar afla mai multe procese verbale semnate în alb.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat prezența unor procese verbale semnate înainte de a fi completate. Acestea au fost înlocuite. Pe durata procedurilor, votul nu a fost întrerupt.

De asemenea, un alegător a a găsit un buletin de vot gata ștampilat. Polițiști din cadrul Secției 7 Poliție au fost sesizați, prin sistem 112, de către vicepreședinta unei comisii din cadrul unei secții de vot din Sectorul 2, cu privire la faptul că, un alegător ar fi găsit un buletin de vot deja validat. Polițiștii au constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă. Astfel, s-a procedat la anularea respectivului buletin de vot.

Cercetările sunt efectuate de către polițiști din Secției 7 Poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la infracțiunea de fraudă la vot.