Prima pagină » Știri politice » Politicienii au ajuns să se bată pe voturile celor pe care i-au alungat din România

Politicienii au ajuns să se bată pe voturile celor pe care i-au alungat din România

Politicienii au ajuns să se bată pe voturile celor pe care i-au alungat din România
Politicienii se bat acum pe voturile românilor din străinătate, dar uită că administrarea dezastruoasă a țării i-a făcut să plece.

Politicienii se bat acum pe voturile românilor din străinătate, dar uită că administrarea dezastruoasă a țării i-a făcut să plece, informează Ziarul FInanciar.

Administrarea dezastruoasă a țării a în­jumătățit numărul de salariați în 20 de ani și a trimis aproape trei milioane de români în străinătate în ultimul deceniu, însă lupta pentru nu­mă­rul de votanți de la referendumul pentru demi­terea președintelui Traian Băsescu îi are acum în prim-plan pe românii plecați la muncă în Vest.

Institutul de Statistică a dat ieri verdictul: între 2002 și 2011 populația României a scăzut cu 2,6 milioane de locuitori, până la 19,04 milioane locuitori, conform datelor preliminare ale recen­sămân­tului din octombrie 2011 validate ieri. În cursul zilei de astăzi, Curtea Constituțională va lua o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului de demitere a președintelui suspendat Traian Băsescu, după ce a primit de la Guvern o listă actualizată a listelor electorale permanente, în care se precizează că 3 milioane de români au domiciliile în străinătate.

„Trăim într-o țară pe care nu o putem administra. Forța de muncă, cel mai valoros activ al României, generează profituri în Spania și Italia, în loc să fie folosită în România, și astfel să se facă rost de bani pentru drumuri, spitale și case. Nu din cauza lipsei de oportunități au plecat milioane de români la muncă în străinătate, ci din cauza managementului economic prost făcut de clasa politică”, este de părere Adrian Crivii, președintele firmei de consultanță Darian. El spune că România a ajuns o țară exportatoare de forță de muncă ieftină, iar boom-ul economic din 2006 – 2007 a fost susți­nut în mare parte și de remiterile românilor plecați la muncă în străinătate, care obișnuiau să trimită în țară miliarde de euro anual rudelor.

CITEȘTE ARTICOLUL INTEGRAL PE ZIARUL FINANCIAR

Citește și