Ponta a numit șefii direcțiilor regionale antifraudă ale ANAF

Publicat: 06 09. 2013, 16:42
Actualizat: 31 07. 2014, 12:25

Premierul Victor Pona a semnat joi deciziile de numire în funcție a șefilor celor opt direcții regionale antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), precum și a doi inspectori generali adjuncți în structura centrală a Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

Surse oficiale din Ministerul Finanțelor Publice au precizat agenției MEDIAFAX că numirile sunt temporare, până la ocuparea acestor posturi prin concurs.

„Numirile au caracter temporar, până la ocuparea prin concurs a acestor posturi, conform procesului de restrucurare a ANAF, care se va încheia până la 1 decembrie”, au arătat sursele.

Astfel, Claudiu Codrea a fost numit inspector general adjunct antifraudă, șef al Direcției regionale antifraudă fiscală București.

La conducerile direcțiilor regionale au mai fost numiți, în calitate de inspectori generali adjuncți antifraudă, Cosmin Georgescu (Suceava), Daniel Dinulescu (Constanța), Gabriel Valentin Cărbunaru (Alexandria), Adrian Paul Voicu (Tg. Jiu), Călin Valer Vesa (Deva), Iulian Bogdan Gheorghe (Oradea) și Laurențiu Dan Pușdercă (Sibiu).

De asemenea, în structura centrală a Direcției Generale Antifraudă Fiscală au fost numiți ca inspectori generali adjuncți antifraudă Aurelian Constantinescu și Valeriu Alexandru Gâlă.

Romeo-Florin Nicolae, șef al Autorității Naționale a Vămilor, a fost numit, la 1 august, de premierul Victor Ponta la conducerea Direcției Generale de Antifraudă Fiscală, la propunerea ministrului Finanțelor. Nicolae fusese numit, la jumătatea lunii iunie, șef al Autorității Naționale a Vămilor din postul de director general adjunct la Direcția Generală de Informații Fiscale din cadrul ANAF.

Romeo-Florin Nicolae are statutul de vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), care coordonează Direcția Generală de Antifraudă Fiscală.

Guvernul a aprobat, la sfârșitul lunii iulie, cele opt sedii ale direcțiilor financiare regionale, precum și sediile regionale a Direcției Antifraudă a ANAF.

La finele lunii iunie, Executivul a decis reorganizarea ANAF, prin care a fost înființată Direcția Antifraudă, care funcționează inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penală.