Ponta a ratat zborul de dimineață către Bruxelles: „O să plec cu o conexiune”

Publicat: 14 03. 2013, 11:29
Actualizat: 25 06. 2013, 14:27

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că va merge la Bruxelles folosind o conexiune, fiind nevoit să facă „un stop undeva”, el arătând că a „ratat” șansa unui zbor de dimineață.

Ponta a venit joi dimineață la reuniunea UNCJR, unde se alege conducerea acestei instituții, precizând că trebuia să fie prezent la această ședință.

„Am ratat șansa unui zbor foarte de dimineață, la Bruxelles, dar cred că merită UNCJR acest sacrificiu”, a spus Ponta în debutul reuniunii UNCJR, la care presa a avut acces.

„Vedeți, asta mi se pare extrem de amuzant, singura știre astăzi era că sunt cu domnul președinte (Traian Băsescu, n.r) în avion. N-a spus nimeni și unde mergem noi cu avionul ăla, pentru ce plecăm cu avionul. Domnul președinte Băsescu merge la Consiliul European, unde probabil principala temă va fi negocierea cu Parlamentul European, eu mă duc la întâlnirea premierilor social-democrați”, a spus Ponta.

El a adăugat că trebuia să fie prezent la reuniunea UNCJR.

„Eu trebuia să fiu aici la întâlnire, o să plec cu o conexiune”, a spus Ponta.

Întrebat dacă va pleca spre Bruxelles cu o cursă privată, Ponta a negat.

„Nu, o să fac un stop undeva”, a spus Ponta.

Întrebat dacă se va întâlni la Bruxelles cu președintele Traian Băsescu, Ponta a precizat că acest lucru s-ar întâmpla dacă șeful statului va merge la întâlnirea premeirilor socialiști.

„Nu cred că participă la întâlnirea șefilor de Guvern socialiști. Dacă va fi cazul, sigur că mă văd cu domnia sa, dar eu merg la întâlnirea aceasta”, a mai spus Ponta.

Președintele Traian Băsescu merge, joi, la Bruxelles, pentru a participa la lucrările Consiliului European, cu un zbor de linie al TAROM, aceasta fiind pentru prima oară în ultimii ani când șeful statului efectuează o deplasare externă fără a utiliza aeronava închiriată special de la TAROM.