Ponta avertizează miniștrii că vor fi schimbați dacă nu prezintă public fraudele fostului Guvern

Publicat: 27 06. 2012, 14:15
Actualizat: 27 06. 2012, 18:05

Premierul Victor Ponta le-a cerut miniștrilor să prezinte public rezultatele auditului privind activitatea fostului Guvern și să anunțe organele de cercetare despre neregulile descoperite, avertizându-i că nu vor mai rămâne la conducerea ministerelor dacă nu vor respecta aceste cerințe.

„Vă rog pe toți miniștrii să începeți să prezentați rezultatele auditului realizat în cadrul ministerelor, altfel o să fim acuzați că acoperim fapte ilegale, fraude, nereguli desfășurate în ministerele pe care acum le conduceți. Niciun ministru nu poate să rămână în continuare ministru dacă nu pune la dispoziția organelor abilitate ale statului și la dispoziția media lucrurile concrete pe care le-a găsit în minister. Vă rog să luați foarte în serios această avertizare a mea”, a spus Ponta miniștrilor, în ședința de guvern.

El i-a mai atenționat că sunt obligați să sesizeze organele statului și să informeze opinia publică asupra rezultatelor auditului.

La momentul preluării guvernării, în luna mai, premierul desemnat Victor Ponta a anunțat că toate instituțiile au sarcina ca în 30 de zile să efectueze un audit, pentru a constata dacă există grave încălcări ale legii în cazul cărora să fie sesizate organele judiciare ale statului.