Ponta: Băsescu nu crede în declarațiile sale privind vânzarea pământului, dar vorbește că dă bine

Publicat: 09 06. 2013, 12:50
Actualizat: 25 03. 2019, 22:22

Președintele Traian Băsescu nu prea crede în declarațiile pe care le face legat de dreptul străinilor de a cumpăra pământ în România, deoarece știe că această prevedere inclusă în Tratatul de aderare la UE nu poate fi modificată, dar vorbește așa „pentru că dă bine”, a afirmat premierul Victor Ponta

El a precizat însă, la RTV, că nu îl deranjează simplele declarații ale președintelui și că, după alegerile din decembrie, nu a existat vreo acțiune a acestuia care să interfereze cu activitatea Guvernului.

Ponta a arătat de altfel că săptămâna trecută s-a întâlnit cu Băsescu, pentru o discuție privind numirea unor ambasadori.

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, referitor la faptul că în curând, prin Tratatul de aderare la UE, străinii vor putea cumpăra pământ în România, că trebuie găsite soluții de a-i credita pe agricultorii români în condiții avantajoase, astffel încât ei să poată fi cei care cumpără pământul.

„Foarte curând, prin Tratatul de aderare la UE, străinii vor putea cumpăra pământ în România. Eu nu spun să nu cumpere, dar spun, pe de altă parte, că ar trebui să vindem tot atâta pământ cât ne-au vândut alții nouă”, a spus Băsescu, în discursul rostit cu ocazia participării la expoziția „AgriPlanta – RomAgroTec 2013”, organizată la Fundulea.

El a mai spus că „a fi în UE nu înseamnă a nu avea reguli naționale”.