Ponta confirmă că îl ia pe Tăriceanu la guvernare. Premierul, în conflict cu Dragnea pe data Congresului PSD. UPDATE

Publicat: 25 11. 2014, 14:38
Actualizat: 25 11. 2014, 17:40

UPDATE 14:10 Victor Ponta a avut o întâlnire cu Grupul PSD din Senat cărora le-a transmis că până săptămâna viitoare trebuie să stabilească dacă vor să rămână la guvernare.

UPDATE 12:00 „Opinia generală este să ne ducem mandatul la final”, a declarat Victor Ponta după discuțiile din Parlament legate de organizarea defectuasă a votului din Diaspora.

El a confirmat, în plen, că luna aceasta va exista o remaniere a Guvernului și că în viitorul Executiv vor intra și oameni din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, cu funcții de miniștri. Totodată, Victor Ponta a adăugat că așteaptă decizia UDMR în privința continuării guvernării, adăugând că el a fost mereu corect.

Știrea inițială: Venit în Parlament pentru a da explicații pentru problemele la votul din Diaspora, Victor Ponta a avut mai întâi o întâlnire cu deputații din grupul parlamentar PSD.

El le-a transmis acestora că se va organiza un Congres PSD abia anul viitor în lunile februarie sau martie, fiind în prezent necesară o reorganizare a Guvernului, în sensul reducerii numărului de ministere. Restructurarea guvernamentală ar urma să aibă loc în luna decembrie. Dacă va reorganiza Guvernul, Victor Ponta va trebui să vină în Parlament pentru ca noul Executiv să fie votat.

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, care deține și funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, vrea organizarea Congresului în decembrie și a obținut și acceptul mai multor șefi de filiale ai PSD. El s-a întâlnit cu aceștia weekendul trecut.

Mai mulți șefi ai PSD au declarat, ieri, pentru gândul că vor Congres de urgență la PSD în luna decembrie, întreaga conducere să-și pună mandatul pe masă, remaniere guvernamentală, decapitarea vicepreședinților care nu au performat la prezidențiale – numele cele mai vehiculate fiind cele ale lui Marian Vanghelie și Robert Negoiță, menținerea tandemului Ponta-Dragnea în fruntea PSD, rămânerea la guvernare, precum și o nouă față a partidului după Congres. Detalii AICI.