Ponta: Congresul PSD va desemna candidatul la Președinție, nu și candidatul pentru funcția de premier

Publicat: 16 05. 2014, 20:59
Actualizat: 03 02. 2019, 18:25

Întrebat, într-o conferință de presă, dacă odată cu desemnarea candidatului la Președinția României în cadrul unui Congres al PSD va fi stabilit și candidatul pentru funcția de premier, Ponta a răspuns: „Nu”.

„Nu vom stabili pentru simplul motiv pentru că așa am spus noi-Crin Antonescu și cu mine- că președintele țării nu trebuie să mai facă guverne. Că nu ne place că Traian Băsescu făcea guverne și spune că nu mă interesează cine a câștigat alegerile și eu îl pun tot pe Boc”, a spus Ponta.

El a arătat că premierul va fi stabilit de alianța de guvernare care nu va fi doar PSD, ci o alianță și o majoritate parlamentară care va susține un guvern.

„Nu e suficient să te susțină președintele ca să fii prim-ministru. S-a văzut în cazul lui Boc și al lui MRU că a fost un eșec”, a mai declarat liderul social-democrat.

El și-a exprimat încrederea că după alegerile europarlamentare se va reface majoritatea USL.

„Aș vrea ca, după 26 mai, să guvernăm așa cum ne-au votat oamenii: USL, că așa am candidat, ca USL. Și programul economic în baza căruia am obținut aceste rezultate foarte bune, eu vă spun de pe acum, nu-i programul PSD. E programul USL”, a spus Ponta.

Întrebat despre participarea primarului liberal al comunei Dumbrăveni la mitingul organizat de Alianța PSD-UNPR-PC, Victor Ponta a spus că acesta este primar USL și că peste tot în țară s-a întâlnit cu aleși locali liberali.

„Peste tot unde am fost ne-am întâlnit cu aleșii locali liberali, cu președinți de Consilii județene, cu primari. Majoritățile în cele mai multe zone sunt USL”, a explicat Victor Ponta.

Președintele PSD, Victor Ponta, a participat, vineri după-amiază, la un miting electoral în comuna suceveană Dumbrăveni, unde au fost prezenți simpatizanți și membri de partid din județele Suceava și Botoșani.