Ponta: „Dacă opoziția nu vrea dialog pe Codul Fiscal și Masterplan, atunci le adoptăm, nu o să stăm!”

Publicat: 21 01. 2015, 13:42
Actualizat: 07 04. 2019, 07:39

„Îl trimitem în Parlament, încercăm să avem dialog, dacă vor cei din opoziție să avem dialog. Dacă nu vor să avem dialog, îl adoptăm și facem lucrurile cum trebuie. Ministrul Rus, vă rog să mergeți în Parlament, cine vrea să discute despre Masterplan, discută. Eu cred că am făcut bine cu apelul la dialog, dar acum nu o să stăm, dacă nu vor să dialogăm”, a spus Ponta miniștrilor, în ședința de guvern, în prezența presei.

Luni, Ponta a transmis co-președinților PNL o invitație la dialog în vederea stabilirii pozițiilor politice referitoare la revizuirea Constituției, modificarea legislației electorale, Masterplanul pe Transport și prioritățile din infrastructură, legislația privind securitatea națională, riscurile generate pentru populație de eventuale crize pe piața financiară internațională și posibilitățile de intervenție în legislația financiar-bancară.

Co-președintele PNL Alina Gorghiu a afirmat însă că premierul Victor Ponta, prin solicitarea adresată Opoziției de a discuta pe cinci teme de interes, a „greșit adresantul”, ea susținând că prim-ministrul își arogă prerogative care nu-i aparțin, dar și că este „surd” când este vorba de aplicarea legii.