Ponta, despre Ludovic Orban: Sunt atent la ce spune Viktor Orban, nu Ludovic

Publicat: 25 02. 2013, 14:25
Actualizat: 29 09. 2018, 03:49

Premierul Victor Ponta l-a ironizat, luni, pe deputatul liberal Ludovic Orban, care a spus că luna de miere dintre PNL și PSD s-a terminat și că PNL e vioara a doua a guvernării, el arătând că e atent la ce spune premierul Ungariei, Viktor Orban, și nu la ce spune Ludovic Orban.

„Și la PNL și la PSD – din fericire la noi mai puțin – sunt și oameni care nu au nicio treabă, nu sunt în conducere, nu exprimă punctul de vedere, au impresia că devin mai populari de la PNL dacă înjură PSD sau de la PSD dacă ceartă PNL. Nu devin mai populari, nu exprimă punctele de vedere ale partidelor, iar eu sunt atent la ce spune domnul Viktor Orban, nu ce spune domnul Ludovic”, a comentat Ponta.

Deputatul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Congresul PNL, referindu-se la relația dintre PNL și PSD, că „luna de miere s-a terminat” și că mireasa nu poate fi mulțumită dacă în locul unui naș integru mirele alege ca naș pe Gabriel Oprea sau pe Traian Băsescu.

„Dacă îi promiți unei femei, la căsătorie, că se va oficia căsătoria la Primăria Capitalei și o duci la Primăria Sectorului 5, dacă îi promiți că vei oficia slujba religioasă la Mănăstirea Cașin, dar o duci la o biserică din periferie, dacă îi promiți că o treci pragul, dar nu o treci pragul în brațe și îi dai un brânci când intră în casă (…) vă garantez că mireasa nu se simte prea bine”, a spus Orban.

Deputatul PNL a arătat că, de asemenea, mireasa va fi nemulțumită dacă în locul unor nași integri, mirele îi aduce nași ca Gabriel Oprea și Traian Băsescu.

Ludovic Orban a criticat pactul semnat de premierul Victor Ponta cu președintele Traian Băsescu, declarându-și speranța că a fost o scăpare.

„Conduc mașina și trăiesc în România, dar mie îmi place sistemul englezesc, în care volanul este pe dreapta. Din păcate, în România astăzi volanul e pe stânga. (…) Nu prea mă simt în siguranță atunci când la volan nu se găsește pilotul, ci un copilot care, poate știe să se uite pe hărți, dar s-ar putea să nu știe să țină volanul în mână”, a comentat Orban.