Ponta dezvăluie de ce PSD l-a faultat pe Rareș Bogdan, favoritul lui Antonescu la șefia TVR

Ponta dezvăluie de ce PSD l-a faultat pe Rareș Bogdan, favoritul lui Antonescu la șefia TVR
Publicat: 17/12/2013, 21:31
Actualizat: 29/03/2019, 18:29

Declarațiile candidatului propus de PNL pentru conducerea TVR au fost de natură, în mod sigur, să ducă la lipsa cvorumului, deoarece parlamentarii nu pot fi duși cu forța să voteze pe oricine într-o funcție importantă, de președinte, a apreciat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

„Nu știu ce au zis colegii liberali și nu vreau să comentez, însă cred că mai multă înțelepciune și reținere în declarații ar ajuta foarte mult. Cred că și declarațiile candidatului propus de PNL au fost de natură, în mod sigur, să ducă la lipsa cvorumului, că până la urmă nu poți să duci parlamentarii cu forța să voteze pe oricine într-o funcție importantă, cea de președinte. Acolo este nevoie de un manager care să aibă grijă de o instituție, care are un buget foarte mare, dar are și cheltuieli și mai mari, are mii de angajați, are programe. Sunt convins că Birourile Permanente Reunite, în înțelepciunea lor, vor găsi cea mai bună soluție ca persoană”, a spus Ponta la România TV.

El a evitat să răspundă concret întrebat dacă rezultatul din Parlament ar fi fost altul în cazul în care ar fi fost vorba despre o altă nominalizare pe care ar fi făcut-o PNL pentru conducerea TVR, spunând doar că nu a fost, marți, în Parlament și nu dorește să comenteze mai mult.

Fostul Consiliu de Administrație al TVR, care era condus de președintele-director general al televiziunii publice, Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Marți, realizatorul de televiziune Rareș Bogdan, propus de PNL pentru poziția de președinte director general interimar al TVR, a fost avizat favorabil de Comisiile de cultură din Parlament, dar în plenul celor două Camere ale Parlamentului nu au fost întrunite voturile necesare pentru a fi validat, el anunțând ulterior că își retrage candidatura pentru această poziție din cauza „războiului politic” dintre PNL și PSD.

Rareș a afirmat că a vorbit cu președintele PNL, Crin Antonescu, după votul din Parlament și acesta „era negru, era supărat, a considerat că Victor Ponta nu a respectat înțelegerea”, și că a avut o discuție și cu premierul Victor Ponta, care i-a spus că „România merge înainte”.

La votul din plen, parlamentarii PDL s-au retras din sală, iar din partea PSD au fost prezenți doar liderii de grup și alți câțiva parlamentari.

Președintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a fost întrebat, marți, despre situația din Parlament, unde PSD nu participă la votul privind numirea unui președinte interimar la TVR, el arătând că „este o istorioară scurtă despre cine are cuvânt și cine este mincinos”.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Antena 3, că are rețineri față de propunerea ca Rareș Bogdan să preia funcția de președinte director general al TVR, el arătând că preocuparea sa este ca TVR să devină un serviciu dorit de români, dar care să cheltuie mai puțin în această perioadă dificilă.

Marți seara, premierul a anunțat că Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanță de urgență care va permite Birourilor reunite ale Senatului și Camerei Deputaților să numească o conducere interimară la TVR, arătând că astfel conducerea interimară va putea fi aleasă de către Birourile reunite ale celor două camere din Parlament și nu de un plen al cărui cvorum este dificil de realizat.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...