Ponta, după amânarea învestirii lui Vâlcov: „Băsescu ori minte, ori e nebun”

Publicat: 27 08. 2014, 21:47

„Băsescu ori minte, ori e nebun. I-am trimis sub semnătură de două ori nominalizarea (lui Darius Vâlcov -n.r )”, a replicat acesta la un post de televiziune după ce președintele declarase că a interpretat absența premierului de la ceremonia de învestire ca pe o „eschivă”. Șeful statului a explicat că după ce a primit informații despre Vâlcov, i-a cerut premierului să îi reconfirme nominalizarea. Victor Ponta nu i-a răspuns ferm, ci i-a trimis o copie a documentului inițial prin care făcea nominalizarea pentru ministrul delegat pentru buget.  

Premierul a precizat că nu a ajuns la ceremonia de învestire pentru că vizita la Chișinău s-a prelungit, iar apoi avea programată o întâlnire cu Înaltul Reprezentant al UE, Catherine Ashton, care „a vrut neapărat să se întlnească” cu el.

„I-am trimis o adresă oficială să pună pună ceremonia mâine (joi -n.r) între 9 și 12, când se trezește, cî după aceea plec în Turcia”, a mai spus Victor Ponta.

Ulterior, Președinția a anunțat că ceremonia de învestire va avea loc la ora 11:00. 

Președintele Traian Băsescu a amânat ceremonia de învestire a lui Darius Vâlcov în funcția de ministru delegat pentru Buget, după ce premierul Victor Ponta a anunțat cu 10 minute înainte de ora convenită de ambele cancelarii, că nu poate ajunge și îl va trimite în locul său pe Gabriel Oprea.