Ponta: Funcția de prim-ministru nu se acordă în baza unui concurs de Miss ori Mister

Publicat: 07 12. 2012, 21:18
Actualizat: 02 04. 2019, 17:56

Funcția de prim-ministru nu se acordă în baza unui concurs de Miss ori Mister sau a unei selecții de oferte, ci pe baza prevederilor constituționale legate de majoritatea în Parlament, a declarat, vineri seara, liderul USL, premierul Victor Ponta.

„Poate primul-ministru propus este mic, strâmb, orb sau surd, nu are nicio importanță dorința domnului Băsescu”, a spus Ponta la RTV.

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că românii îi pot scrie pe adresa sa de e-mail, pe care a ținut să o comunice din nou public, traianbasescu@presidency.ro, despre profilul premierului pe care și-l doresc în urma alegerilor parlamentare de duminică.

Șeful statului a prezentat în declarația de presă de la Palatul Cotroceni mai multe trăsături ale profilul premierului pe care și l-ar dori el pentru România și a arătat că așteaptă pe această temă și ecouri din mediul politic, dar și de la populație.

„Aș trece la profilul primului-ministru și nu fac niciun secret. Nu întâmplător spun acest lucru înainte de ziua alegerilor, pentru că între timp cu certitudine o să am și ecourile atât din mediul politic, cât și de la populație, căreia îi transmit din noua adresa mea de mail: traianbasescu@presidency.ro”, a afirmat Băsescu.

Președintele Băsescu a prezentat, vineri, și profilul de premier pe care ar vrea să îl desemneze, menționând că pentru acesta valorile europene trebuie să fie un mod de viață, să nu aibă umbre sau lucruri ascunse în CV, „să rupă puțin filmul” și ar fi bine să fi avut experiență în administrația centrală.