Ponta, huiduit de mai multe persoane după slujba de Sfânta Parascheva: „TRĂDĂTORULE!”
Premierul a asiatat la slujba de Sfânta Parascheva alături de soția sa, Daciana, de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ministrul Muncii, Rovana Plumb, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, vicepreședintele PSD Gheorghe Nichita, primar al Iașiului, președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, vicepreședintele PNL Varujan Vosganian, precum și parlamentari de Iași.
La finalul ceremoniei religioase, Victor Ponta și ceilalți politicieni au intrat, împreună cu mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, în clădirea administrativă a Mitropoliei Moldovei, iar pe porțiunea de aproximativ 150 de metri până la clădirea administrativă premierul s-a oprit și a vorbit cu mai mulți oameni, unii urându-i succes la alegerile prezidențiale.
Din mulțime s-au auzit însă și persoane care au strigat „Hoții, hoții!” și „Numai minciuni ne dau!”.
Premierul a ieșit din clădirea catedralei după aproximativ 20 de minute, îndreptându-se, alături de ceilalți politicieni, spre un microbuz parcat în zona Primăriei, pentru a merge la masă la un local al Mitropoliei.
Pe drum, Victor Ponta a fost huiduit de mai multe persoane, care au strigat „Trădătorule!” și „Ce facem cu corupția?”. Unul dintre protestatari a fost imobilizat de forțele de ordine, fiind totodată legitimat.
De asemenea, au existat și persoane care i-au urat premierului succes în alegeri și cu care acesta a dat mâna.
Aproximativ 6.000 de persoane au asistat la slujba de Sfânta Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iași, mitropolitul Moldovei, IPS Teofan, îndemându-i pe oameni să plece acasă îmbogățiți și să fie luptători, în același timp el spunând că s-a simțit jenat că o parte din pelerini nu au avut cazare.
Slujba de Sfânta Parascheva a fost oficiată de zeci de preoți, în frunte cu mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, și a durat aproximativ trei ore și jumătate.
După ceremonia religioasă, pelerinii vor primi sarmale, vin, sucuri, mere și colaci, fiind pregătite aproximativ 65.000 de sarmale.
Masa pelerinilor are loc la Cantina de Ajutor Social din Iași, iar în zona unde au fost aduse oalele cu mâncare sunt montate garduri metalice, în timp ce polițiștii locali permit accesul în grupuri de câte 50 de persoane, pentru a evita producerea unor busculade.
În același timp, la Catedrala Mitropolitană din Iași continuă pelerinajul la racla cu moaștele Sfintei Parascheva și cele ale Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, aduse la Iași duminică seară, de la Biserica „Sfântul Gheorghe Nou” din București.
Până marți dimineață, s-au închinat la moaște aproximativ 200.000 de pelerini, alte câteva mii de oameni așteptând încă la coadă.
Moaștele Sfintei Cuvioasei Parascheva vor rămâne expuse pe esplanada din curtea Catedralei Mitropolitane cel mai probabil până marți seară, după care vor fi reintroduse în interiorul lăcașului de cult.
Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iașiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.