Ponta i-a numărat lui Udrea semnăturile anti-acciză și reclamă la Parchet că a găsit date false și morți pe listă. Băsescu: „Probabil și semnătura mea e falsă”
Guvernul a luat la numărat filele din cele nouă cutii, cu 63 de bibliorafturi care reprezintă petiția colectivă împotriva introducerii accizei la carburanți depusă de Partidul Mișcarea Populară la Palatul Victoria. Din cele 300.000 de semnături cu care se laudă PMP, Corpul de Control al premierului susține că peste 200.000 nu pot fi indetificate și numai 2.748 pot fi considerate petiționari conform prevederilor legale.
Astfel, Guvernul informează că va sesiza Parchetul pentru petiția depusă la Guvern de Daniel Geantă din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP) împotriva accizei la carburanți, arătând că, din totalul celor 300.000 semnături invocate, peste 200.000 nu pot fi identificate, conțin date false sau ale unor decedați. De asemenea, au fost identificate 12 cazuri de oameni care figurau ca semnatari ai petiției, dar care decedaseră înainte de întocmirea listei și alte peste 250 de situații de semnatari înscriși cu actele de identitare ale altor persoane.
RAPORTUL CORPULUI DE CONTROL AL PREMIERULUI POATE FI ACCESAT AICI
Președintele Traian Băsescu, unul dintre semnatarii petiției anti-acciză, a comentat ironic demersul guvernului. „Probabil și semnătura mea e falsă”, a spus șeful statului.
Mai tranșantă, Elena Udrea a susținut că PMP îi va face plângere penală pentru șantaj și amenințare lui Ponta.
„Domnul Victor Ponta confundă Mișcarea Populară cu PSD. Crede că dacă domnul Dragnea și baronii locali au furat la alegeri și la referendum, partidul acesta, care e un partid de oameni tineri, face exact ce au făcut ei. Îi facem plângere pentru că amenință și șantajează oameni care au avut curaj să semneze cu adresă, cu nume, cu prenume, cu număr de telefon pe aceste liste, împotriva accizei. Nu 300.000 de români, ci 23 de milioane sunt împotriva accizei. Îi vom face plângere penală pentru amenințare și șantaj”, a spus ea.
Udrea a adăugat că datele incriminatoare din raportul Corpului de Control al Guvernului reprezintă „o minciună”. „Cred că este o minciună. Și întreb: cum și-a permis Corpul de Control, care trebuie să verifice activitatea din subordinea Guvernului, să cerceteze niște oamenii care își permit să aibă opinii împotriva activității Guvernului? Ce mai urmează, să-i cercetăm pe oamenii care își permit să se uite la programe de televiziune în care nu este lăudat domnul Victor Ponta?”, a arătat ea.
La sfârșitul lunii martie, Partidul Mișcarea Populară a anunțat că a depus, la sediul Guvernului, o listă cu peste 300.000 de semnături strânse de la cetățeni pentru renunțarea la acciza suplimentară pe combustibil, ce ar urma să intre în vigoare la 1 aprilie. La sediul Guvernului au fost prezenți pentru depunerea semnăturilor Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Cristian Preda, Cristian Petrescu, Clement Negruț, Florin Popescu și Daniel Geantă.