Ponta: I-am învățat pe oaspeții chinezi cu afinata; la început au fost circumspecți…

Publicat: 29 11. 2013, 09:02
Actualizat: 06 04. 2019, 13:31

Premierul Victor Ponta afirmă că i-a „învățat cu afinata „pe prim-ministrul chinez Li Keqiang și pe ceilați membri ai delegației oficiale a Chinei, cu ocazia dineului oficial, precizând totodată că a primit din partea omologului său de la Beijing o minge de baschet adusă rapid, în 24 ore, din China.

„I-am învățat pe oaspeții chinezi cu afinata. La început au fost circumspecți, dar și-au dat seama că România are foarte multe lucruri bune”, a spus Ponta la Antena 3.

El a arătat că premierul chinez i-a dăruit, luni, un obiect convențional, respectiv un obiect de artă chinezească, dar i-a observat în birou o minge de baschet și tricoul lui Ghiță Mureșan înrămat, iar marți s-a sunat în China, la o fabrică de mingi de baschet, și a fost comandată o minge specială, în culorile României. Mingea a sosit la București miercuri și i-a fost înmânată premierului Ponta în cursul serii, cu semnătura prim-ministrului chinez.

Ponta a precizat că, la rândul său, i-a dăruit prim-ministrului chinez un „uriaș” coș cu produse bio românești, așa cum i-a dăruit și cancelarului german Anglea Merkel, precum și o copie a sabiei lui Ștefan cel Mare, „cu numărul norocos 19”, din colecția Ministerului de Externe.