Ponta îi răspunde lui Băsescu: Am făcut a doua propunere de comisar după ce domnul Juncker mi-a spus că păstrarea portofoliului agriculturii e puțin probabilă

Publicat: 30 08. 2014, 20:58
Actualizat: 07 07. 2016, 15:42

„Conform tratatelor și regulamentelor, România are un singur drept de a nominaliza o persoană, cine e și ce portofoliu e un drept al președintelui Comisiei. Domnul Juncker a spus că nu acceptă să i se impună o persoană. Am avut o discuție chiar ieri. Cel mai important lucru e ca România să aibă un portofoliu cu încărcătură serioasă. Din acest punct de vedere am avut o discuție. Prima propunere pe care am făcut-o a fost Cioloș. Când domnul Junker mi-a comunicat că păstrarea portofoliului e foarte puțin probabilă am dicutat. Săptămâna viitoare va anunța decizia sa. Eu o cunosc”, a spus Ponta.

Întrebat dacă a doua opțiune a României este europarlamentarul PSD Corina Crețu, premierul a evitat un răspuns tranșant, comentând însă că că este „categoric” o femeie. „Categoric este o o femeie. Pentru că acest lucru, în negocierea pe care o avem, ne ajută să obținem un portofoliu mai important, dar nu vă pot da toate detaliile care țin de negocieri”, a spus el.