Prima pagină » Știri politice » Ponta îi răspunde șefului ANRE: Să își facă treaba și să ne dea sfaturi mai puține!

Ponta îi răspunde șefului ANRE: Să își facă treaba și să ne dea sfaturi mai puține!

Ponta îi răspunde șefului ANRE: Să își facă treaba și să ne dea sfaturi mai puține!
Premierul Ponta i-a transmis șefului ANRE să își facă treaba și să dea mai puține sfaturi, după ce acesta a afirmat, la conferința MEDIAFAX, că autoritățile trebuie să fie preocupate în special de veniturile populației, nu de menținerea la un nivel jos, pe baze "nesustenabile", a prețurilor energiei.

Premierul Ponta i-a transmis șefului ANRE să își facă treaba și să dea mai puține sfaturi, după ce acesta a afirmat, la conferința MEDIAFAX, că autoritățile trebuie să fie preocupate în special de veniturile populației, nu de menținerea la un nivel jos, pe baze „nesustenabile”, a prețurilor energiei.

„Toată lumea e foarte bună la dat sfaturi. Domnul președinte de la ANRE e bun la sfaturi. Eu aștept de la el să aibă grijă să aplice regulile europene, că încă la ANRE văd că, în afară de energie eoliană, ei nu știu altceva. Să își facă treaba și să ne dea sfaturi mai puține !”, a spus Ponta.

Autoritățile trebuie să fie preocupate în special de creșterea veniturilor populației, nu de menținerea la un nivel jos, pe baze „nesustenabile”, a prețurilor energiei, a declarat, miercuri, președintele ANRE, Niculae Havrileț, la conferința „MEDIAFAX Talks about Energy”.

„Este prețul energiei prea mare sau veniturile prea mici? (…) În mod normal, guvernele ar trebui să se îngrijească mai degrabă de creșterea veniturilor populației, iar nu de menținerea la un nivel jos, pe baze nesustenabile, a prețurilor energiei. Prețurile mici ale energiei îi avantajează doar pe consumatorii cu venituri mari”, a afirmat șeful Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Potrivit acestuia, proiectul guvernului de liberalizare a prețurilor energiei și gazelor va putea fi considerat un succes atunci când vor putea fi identificați consumatorii vulnerabili, cu venituri mici, și se vor găsi modalități de sprijinire a acestora la plata facturii la energie.

România s-a angajat în fața Fondului Monetar Internațional să liberalizeze prețurile energiei electrice și gazelor în mod etapizat pe durata mai multor ani.

Havrileț a adăugat că pentru creșterea veniturilor cetățenilor este nevoie de creșterea produsului intern brut, iar sectorul energetic poate contribui la creșterea PIB-ului.

Citește și