Ponta întrebat de ce USL spune că suspendarea lui Băsescu nu e prioritară:Pentru că așa e diplomatic

Publicat: 08 06. 2012, 23:09
Actualizat: 23 07. 2012, 18:07

Premierul Victor Ponta a declarat că afirmațiile liderilor USL conform cărora suspendarea din funcție a președintelui Traian Băsescu nu mai este o prioritate reflectă doar o „diplomație” și că toți liderii partidelor care formează Uniunea își doresc ca Antonescu să ajungă „cât mai repede” președinte

Întrebat la Antena 3 de ce liderii USL spun că suspendarea din funcție a președintelui Traian Băsescu nu mai este o prioritate, liderul PSD, premierul Victor Ponta a răspuns: „Pentru că așa este diplomatic să spunem”.

„Aveți cel mai mic dubiu că și Crin (Antonescu – n.r.), și eu, și Daniel (Constantin – n.r.) nu ne dorim cât mai repede să fie Crin Antonescu președinte al României ? Nu cred că oamenii au un dubiu”, a adăugat Ponta, precizând însă că Băsescu trebuie să încalce Constituția pentru a fi suspendat.

Întrebat dacă șeful statului nu poate fi suspendat pentru că a încălcat în trecut Constituția, premierul a arătat că la această problemă pot răspunde numai judecătorii Curții Constituționale.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat recent că subiectul suspendării lui Traian Băsescu nu este de actualitate, el apreciind însă că, în februarie 2013, când parlamentarii se vor reuni, șeful statului va fi suspendat „dacă nu i-o da Dumnezeu gândul cel bun până atunci”.

La rândul său, premierul Ponta a afirmat că o eventuală suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu depinde chiar de modul în care acesta va alege să se comporte în calitate de șef al statului.