Ponta, la Chișinău: „Sentimentul meu este că Antonescu a luat de mult decizia. Tot ce vedeți e doar un divorț cu scandal”

Publicat: 21 02. 2014, 13:56
Actualizat: 23 03. 2015, 08:16

Înainte de termenul avansat de liberali pentru tranșarea crizei din USL prin ruperea sau păstrarea coaliției, premierul Victor Ponta a dat verdictul: „Tot ce vedeți este doar un divorț cu scandal”, a spus liderul PSD aflat la Chișinău, acuzându-l pe președintele PNL, Crin Antonescu că a premeditat acest moment în logica unei campanii pentru prezidențiale din Opoziție.

„Sentimentul meu este că Crin Antonescu a lua de mult decizia și tot ce vedeți este doar așa, un un divorț cu scandal”, a rezumat Ponta stadiul negocierilor cu PNL.

Dacă, în timpul discursului său, a enunțat de mai multe ori „dorința” ca „decizia colegilor liberali să fie aceea de a rămâne la guvernare”, Ponta l-a ironizat pe Antonescu în mai multe rânduri. „Aș vrea să nu fim ridicoli”, a comentat premierul, referindu-se la faptul că președintele PNL a avut o poziție publică legată de o întâlnire PSD-UDMR informată de Ponta.

O aluzie a făcut și la faptul că Crin Antonescu a vorbit abia aseară despre două întâlniri pe care le-a avut anul trecut cu președintele Traian Băsescu fără știrea PSD. „Vedeți, despre întâlnirile domnului Antonescu aflați mai târziu”, s-a poziționat Ponta în antiteză.

Președintele PSD susține, totuși, că Antonescu „greșește cu opoziția” și că ar trebui să se solidarizeze cu Guvernul.

Întrebat de ce nu i-a răspuns lui Antonescu la telefon dacă încă mai crede în menținerea USL, Ponta a invocat faptul că a văzut prea târziu apelul aliatului său politic oficial. „Aseară, după cum știți, am avut o întâlnire informală cu prmierul Leancă. Atunci când am ajuns la hotel, după ora 12.00, am aflat că m-a sunat domnul ANtonescu. Cred că știa că sunt la masă cu prim-ministrul Moldovei. N-a fost vorba de nicio intenție negativă”, s-a justificat el.