Prima pagină » Știri politice » Ponta: La Legea minelor, Antonescu a jucat iar la ofsaid, dar s-a lăsat singur în ofsaid

Ponta: La Legea minelor, Antonescu a jucat iar la ofsaid, dar s-a lăsat singur în ofsaid

Ponta: La Legea minelor, Antonescu a jucat iar la ofsaid, dar s-a lăsat singur în ofsaid

Liderul PSD, premierul Victor Ponta afirmă că președintele PNL, Crin Antonescu, și-a continuat „jocul la ofsaid” și în cazul proiectului legii minelor, dar că de această dată „s-a lăsat singur în offside”, precizând că aprobarea acestei legi fusese convenită atât în USL, cât și cu Antonescu.

„Legea minelor a fost discutată în USL și de mine cu președintele Antonescu. Eu am fost de acord, pentru a se mai evita discuțiile politice, ca forma legii să fie cea finalizată de către colegii liberali, PSD nu intervine deloc pe lege, cum zic liberalii…după care am văzut că, în stilul devenit deja clasic, s-a jucat la ofsaid. Mi se pare că jocul lui Antonescu tot timpul de a lăsa pe cineva în ofsaid..acum s-a lăsat singur în ofsaid și nu câștigăm nimic din chestia asta”, a spus Ponta.

El a apreciat că România trebuie să aibă neapărat o Lege a minelor.

Legea minelor nu a întrunit nici la Camera Deputaților numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată, după ce a fost respinsă din același motiv la Senat.

La votul de marți din plenul Camerei, Legea minelor a întrunit 160 de voturi „pentru”, 105 voturi „împotrivă” și 22 de abțineri.

Fiind vorba despre o lege cu caracter organic, pentru adoptare erau necesare voturile favorabile a cel puțin jumătate plus unul din totalul deputaților, respectiv 204.

Modificarea Legii minelor a fost respinsă, luni, în plenul Senatului, fiind exprimat un număr de voturi sub minimum necesar pentru adoptarea acesteia, după o serie de dispute aprinse între senatorii PDL și cei ai puterii în ceea ce privește prevederile acesteia.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat că Legea minelor, care a fost respinsă marți în plenul Camerei, va putea fi reluată fie prin procedura parlamentară, fie printr-un proiect de lege al Guvernului sau de ordonanță de urgență.

El a menționat că problema legată de mobilizarea parlamentarilor USL este un subiect care poate fi discutat la nivelul grupurilor.

 

Autor

Citește și