Ponta: Nu e exclusă varianta Tăriceanu la Senat; vom propune un senator care a candidat pe lista USL

Publicat: 05 03. 2014, 00:17
Actualizat: 30 03. 2019, 23:07

Întrebat dacă varianta Tăriceanu este exclusă, Victor Ponta a răspuns: „Nu, nu este exclusă”.

„Singura decizie pe care am luat-o astăzi se referă la faptul că luni vom propune un senator care a candidat pe listele USL, pentru că așa au votat oamenii. Care este acel senator nu știu să spun acum”, a precizat Ponta, într-o intervenție telefonică la România Tv.

„Toți cei care au candidat pe lista USL, din punctul meu de vedere, pot ocupa funcția de președinte al Senatului, dacă domnul Antonescu își va da demisia, că deocamdată nu și-a dat-o în mod formal”, a adăugat Ponta.

„Dacă va exista această situație, luni un senator care a candidat pe lista USL cu siguranță va fi ales ca președinte al Senatului”, a mai spus el.

Numele lui Călin Popescu Tăriceanu și Ioan Chelaru sunt vehiculate pentru funcția de președinte al Senatului, o altă variantă vehiculată fiind cea privind respectarea acordului inițial cu PC, în care postul revenea conservatorilor.

În timp ce în sala de plen se desfășura, marți, votul pentru noua formulă de Guvern, Tăriceanu a fost prezent pentru un sfert de oră în biroul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, unde se aflau mai mulți lideri PSD.

Întrebat la ieșire dacă ar accepta postul de președinte al Senatului, Tăriceanu a refuzat orice comentariu.

Surse social-democrate au declarat, pentru MEDIAFAX, că PSD ar putea decide să aloce funcția de președinte al Senatului lui Călin Popescu Tăriceanu, dar decizia este una politică și va fi luată în cadrul partidului. Voci din PSD susțin pe de altă parte ca funcția să revină partidului.

Un alt nume vehiculat pentru funcția de președinte al Senatului este cel al social-democratului Ioan Chelaru.

De asemenea, este vehiculată varianta privind respectarea acordului inițial cu PC, în care funcția de președinte al Senatului revenea conservatorilor.

Surse parlamentare susțin că cel mai probabil luni va fi convocat Biroul Permanent al Senatului pentru a se demara procedurile pentru desemnarea noului președinte al acestei Camere.