Ponta: Nu mă interesează ce a mai spus Băsescu; să fie sănătos și să avem toți potențial

Publicat: 20 11. 2012, 15:08
Actualizat: 09 11. 2016, 03:35

Premierul Ponta a declarat că nu este interesat de ce anume a spus președintele Băsescu în conferința de presă de marți și nu a dorit să comenteze afirmația acestuia că președintele merge la Bruxelles deoarece are un potențial mai bun, transmițând-i doar să fie sănătos și „să avem toți potențial”.

„Chiar nu mă interesează ce a spus domnul președinte Băsescu, eu mi-am făcut datoria instituțională de a informa Parlamentul și cetățenii asupra a ceea ce se decide la Bruxelles privind viitorul României în 2014-2020 și intenționez și de acum încolo, în viitorul Parlament, să vin să informez de fiecare dată Parlamentul și opinia publică asupra deciziilor importante care privesc viața fiecărui român în parte (…) Să fie sănătos domnul președinte și să avem toți potențial „, a răspuns Ponta la întrebările jurnaliștilor privind declarațiile susținute marți de președinte.

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că merge la Consiliul European de la Bruxelles pentru că este un moment dificil și pentru că are un „potențial mult mai bun” decât premierul Victor Ponta și poate servi mai bine interesele României decât ar putea să o facă premierul.

El a spus că a decis să meargă la Consiliul European întrucât este un moment dificil din punct de vedere economic.

„Este un moment dificil, din punctul nostru de vedere, dar și din punctul de vedere al celorlalte state, pentru că nimeni nu este mulțumit de cum arată propunerea de buget lansată de președintele van Rompuy. Aș fi considerat că nu mi-aș fi făcut atribuțiunile constituționale dacă aș fi pasat răspunderea către primul-ministru, care nu poate avea decât o responsabilitate delegată. Știu ce pot să fac din punct de vedere al capacității de negociere în interiorul UE și știu că am potențial mult mai bun decât Victor Ponta și pot servi interesele României mult mai bine decât ar putea să o facă premierul, din motive pe care nu insist să le enunț”, a afirmat șeful statului.

Președintele a mai spus că niciodată nu va fugi de exercitarea atribuțiunilor constituționale pentru a-și proteja pielea.