Ponta: Nu sunt de acord să luăm câte o bucățică din terenul Armatei ca să-l dăm la cine știe cine

Publicat: 26 07. 2013, 16:12
Actualizat: 25 03. 2019, 22:58
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, că este de acord cu schimbul de terenuri cu autoritățile publice pentru "proiecte importante", dar nu sprijină ideea de "a da terenuri sau clădiri ale MApN" la "cine știe cine", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, că este de acord cu schimbul de terenuri cu autoritățile publice pentru „proiecte importante”, dar nu sprijină ideea de „a da terenuri sau clădiri ale MApN” la „cine știe cine”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Victor Ponta a spus, într-o conferință de presă, că „ceea ce are nevoie Armata va rămâne a Armatei”, urmând să fie trecute în proprietatea autorităților publice terenuri sau clădiri pentru „proiecte importante”.

„Acolo unde sunt proiecte importante, MApN și domnul Dușa sprijină. Nu va sprijini (Dușa – n.r.) ideea să tot luăm câte o bucățică din terenul Armatei ca să-l dăm pe la cine știe cine, iar eu sunt de acord cu domnia sa. Pentru proiecte importante, sigur că se vor da”, a declarat Ponta.

Potrivit acestuia, la Sibiu există două proiecte pentru care Armata va ceda terenuri și clădiri. Un proiect va fi implementat de Consiliul Județean Sibiu și constă în extinderea aeroportului, iar al doilea, implementat de Primăria Sibiu, constă în construirea unui spital de urgență.

Potrivit lui Ponta, „în cam toate marile orașe sunt astfel de proiecte împreună cu primăriile, mai ales acolo unde sunt unități în centrul orașelor”, premierul dând exemplul orașelor Slatina și Deva.

Pe de altă parte, premierul a adăugat că la Sibiu „ar fi nevoie de vreo 600 de locuințe pentru militari”, MApN urmând să pună la dispoziție terenuri pentru construcția acestora.

În 9 iulie, ministrul Apărării, Mircea Dușa, declara, la Vaslui, că Armata ar putea transfera către administrațiile locale o serie din terenurile pe care le deține în anumite localități din țară pentru ca primăriile să poată construi locuințe sau alte obiective economico-sociale.

Mircea Dușa spunea că a purtat o serie de discuții cu mai mulți primari și președinți de consilii județene din țară despre oportunitatea ca autoritățile locale să preia o parte din terenurile MApN în vederea construirii unor edificii economico-sociale în folosul populației.

Ministrul susținea, însă, că nu vor fi cedate acele terenuri din proprietatea Armatei pe care sunt construite obiective militare pe timp de pace sau în situații speciale.