Ponta o dă pe glume. „Hellvig e o propunere bună. Alături de mine și de Crin Antonescu a fost coautor la «lovitura de stat» din 2012″

Publicat: 18 03. 2015, 16:32

Aprecierea lui Victor Ponta cu privire la nominalizarea lui Eduard Hellvig a fost, totodată, prezentată public de premier într-o cheie ironică. „Nu am nimic împotriva domnului Hellvig, cred că este un om echilibrat și care își face foarte bine datoria. Eduard Hellvig a fost coautorul, alături de mine, de Crin Antonescu, de Liviu Dragnea, la«lovitura de stat» din 2012″, l-a asumat liderul PSD pe actualul nominalizat pentru SRI ca fondator al USL, dar și ca partener în încercarea de a-l demite pe Traian Băsescu în 2012.

Premierul nu și-a ascuns însă nemulțumirea față de alegerea președintelui care i-a fost doar comunicată în cursul dimineții de ieri, înaintea anunțului oficial. „Din punctul nostru de vedere ar fi fost mult mai bună o persoană neimplicată politic, dar e dreptul președintelui de a propune acest lucru”, a spus Ponta.

Întrebat care este opțiunea s-a ca deputat, liderul PSD s-a eschivat: „Eu voi vota exact cum votează grupul, că nu-s de capul meu. Trebuie să discutăm această problemă de principiu. Ea pornea de la un lucru care s-a spus foarte des în campania electorală: să nu fie toată putearea la un singur partid. Acum am înțeles că se aplică doar la PSD. Repet, ca persoană, cred că e o propunere bună”, a adăugat el.