Ponta: Parlamentul nu primește mai mulți bani, bugetul a fost adoptat; să-și adopte și Statutul

Publicat: 07 02. 2013, 16:31
Actualizat: 28 09. 2018, 07:45

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că Parlamentul nu va primi mai mulți bani de la buget în condițiile în care s-a amânat adoptatea Statutului deputaților și senatorilor, el precizând că bugetul pe 2013 a fost adoptat și că soluția este adoptarea rapidă, prin votul plenului, și a Statutului.

Solicitat să comenteze faptul că bugetul Parlamentului se construiește pe cel vechi, în condițiile în care Statutul parlamentarilor nu a fost adoptat, ajungându-se astfel la situația ca facilitățile la care se renunțase să rămână în vigoare, Ponta a precizat: „Mai mulți bani nu se primesc de la buget”.

„Soluția e ca săptămâna viitoare să se adopte Statutul. Mai mulți bani nu sunt. A fost adoptat bugetul cu suma actuală și trebuie toată lumea să se încadreze în buget”, a spus Ponta.

El a precizat că din acest impas se va ieși prin votul plenului.

Parlamentul a decis, joi, să retrimită pentru o săptămână la Comisia de statut raportul privind Statutul deputaților și senatorilor care admitea obiecțiile președintelui Traian Băsescu, după ce PNL a criticat textul privind incompatibilitățile și a anunțat că va vota împotrivă.