Ponta: Relațiile cu UE și SUA, marcate de dezinformare prin propaganda „bine plătită” a lui Băsescu

Publicat: 21 08. 2012, 22:17
Actualizat: 28 09. 2018, 02:08

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că este un pro-european convins, iar parteneriatul cu SUA este fundamental, dar relațiile cu Bruxelles și Washington sunt încă marcate de dezinfomare în urma unei propagande „bine plătite și organizate din timp” de Traian Băsescu.

Ponta a arătat că relațiile cu Bruxelles și Washington au fost extrem de marcate de dezinformare, iar această fază nu s-a terminat încă. „A fost o propadandă bine plătită, bine organizată din timp a domnului președinte Băsescu”, a afirmat Victor Ponta.

Acesta a arătat că Traian Băsesu și staff-ul acestuia au pregătit diverse tipuri de informare de către diverse instituții de presă internaționale, iar eficiența acestei comunicări s-a datorat faptului că Traian Băsescu a beneficiat de sprijinul anumitei infrastructuri.

„Domnul Băsescu avut acces la o infrastructură care l-a sprijinit… o infrastructură politică, o infrastrutură de strategie politică”, a ținut să precizeze Ponta.

Prim-ministrul a subliniat însă că singura cale pentru România este în UE, iar partaneriatul strategic cu SUA e fundamental.

„Nu voi adopta niciodată, cât sunt prim-ministru, strategia premierului maghiar, domnul Orban, care a condamnat Comisia Europeană și SUA și a mers pe aripa naționalistă: «Nu am nevoie de Bruxelles, nu am nevoie deWashington, știu eu mai bine». Eu nu văd altă cale pentru România decât calea euro-atlantică”, a spus premierul Ponta.

El a explicat afirmația lui Crin Antonescu, care declarase că se teme de Departamentul de Stat al SUA, prin nemulțumirea acestuia față de „dublul standard” impus diferitelor guvernări.