Ponta s-a răzgândit: alegeri parlamentare pe 9 decembrie. La începutul ședinței de guvern premierul anunțase data de 2 decembrie, dar spunea că „e o soluție proastă”

Publicat: 01 09. 2012, 14:09
Actualizat: 06 07. 2016, 14:24

După ce la începutul ședinței de guvern premierul Victor Ponta susținea că data alegerilor va fi 2 decembrie, după numai trei ore executivul a anunțat că parlamentarele vor avea loc pe 9 decembrie.

Decizia a fost luată în contextul în care premierul a apreciat că opțiunea pentru 2 decembrie „este o soluție proastă” și că ar fi preferat ca alegerile să aibă loc pe 25 noiembrie, însă acest lucru nu este posibil din cauza PDL care nu acceptă această dată.

„E o soluție proastă. 2 decembrie e o dată rea, sunt festivitățile de 1 decembrie, e liber și de Sfântul Andrei. Cel mai bine era pe 25 noiembrie”, a spus Ponta, în deschiderea ședinței de guvern. El i-a cerut ministrului delegat pentru relația cu parlamentul să negocieze cu grupurile parlamentare ale PDL pe subiectul alegerilor la sfârșitul lui noiembrie.

„Poate îi convingeți să avem pe 25 noiembrie”, a spus premierul, comentând că la parlamentare nimeni nu are nevoie de boicot. „Trebuie să-i voteze și pe ei cineva”, a spus Ponta.

El a făcut responsabil PDL și pentru menținerea actualei legi electorale care permite intrarea în parlament a candidaților de pe locurile doi sau trei, spunând că acest sistem le convine acum democrat-liberalilor.