Ponta și Antonescu s-ar testa la psiholog

Publicat: 19 10. 2012, 18:15
Actualizat: 06 08. 2014, 04:36

Liderii USL se declară de acord cu ideea unei testări psihologice a candidaților la parlamentare pe modelul de la CSM. Ponta și Antonescu au evitat însă să-și dea acordul de principiu și pentru restul candidaților USL. O astfel de inițiativă a existat în actuala legislatură la propunerea unor deputați PDL, însă a picat la vot.

„Eu, personal, da, și chiar dacă nu ne impune legea,ne putem întâlni și face unul. Dar din punct de vedere al legislației atrag atenția că nicăieri în lume nu există o asemenea legislație. Din punctul meu de vedere, sigur, ar fi distractiv așa încât nu am de ce să refuz”, a declarat liderul PNL insistând însă că vorbește în nume propriu.

Receptiv s-a declarat și Ponta care a adăugat că dă un astfel de test anual pentru examenul de copilot. Și el s-a referit însă strict la propria candidaatură. „În ceea ce mă privește pe mine, da. Pot să asigur că în fiecare an când mi-am luat licența de copilot, nu puteam să-mi iau licența decât în baza tuturor analizelor care presupun și testul psihologic”, a răspuns Ponta unei întrebări a presei pe această temă.

În prezent, o astel de testare se face de către CSM în cazul șefilor de instanțe.