Ponta spune că discuția cu Băsescu a fost serioasă și instituțională, mult diferită de alte discuții

Publicat: 12 11. 2012, 15:17
Actualizat: 12 11. 2016, 08:35
Premierul a declarat, miercuri, că discuția pe care a avut-o cu președintele Traian Băsescu a fost una "extrem de serioasă, de tehnică și de instituțională", el exprimându-și totodată speranța că Guvernul și Președinția vor continua să colaboreze la fel de bine atât până la alegeri, cât și după.

Premierul a declarat, miercuri, că discuția pe care a avut-o cu președintele Traian Băsescu a fost una „extrem de serioasă, de tehnică și de instituțională”, el exprimându-și totodată speranța că Guvernul și Președinția vor continua să colaboreze la fel de bine atât până la alegeri, cât și după.

„Astăzi, în cadrul constultărilor pe care le-am avut cu președintele României, a fost o discuție extrem de serioasă, de tehnică și de instituțională și nu pot decât să spun că, din punctul meu de vedere ca prim-ministru, atât până la alegeri, cât și după alegeri îmi doresc ca cele două instituții, instituția Guvernului și instituția Președintelui, să respecte aceste linii de colaborare instituțională și să punem de fiecare dată în discuție și în atenția publicului problemele cu adevărat importante pentru viața de zi cu zi a cetățenilor României și despre viziunea pe care eu o am și Guvernul o are pentru perioada 2013-2016, perioada unui mandat întreg de guvernare”, a spus Ponta.

Șeful Executivului a menționat că a fost un moment foarte bun în care, împreună cu președintele, s-a analizat activitatea Guvernului în cele șase luni care au trecut de la învestirea Cabinetului său, el insistând asupra stabilității macroeconomice.

El a reluat ideea că discuția avută miercuri cu președintele a fost una extrem de serioasă și de instituțională, „mult diferită” de discuții anterioare care au făcut deliciul presei.

Întrebat de jurnaliști dacă are o explicație pentru acest lucru, Ponta a răspuns: „Cred că amândoi am vrut să-l dezamăgim pe domnul Cristoiu”.