Ponta spune că Florin Georgescu i-a explicat semnificația unor termeni economici, precum PIB

Publicat: 21 11. 2013, 14:31
Actualizat: 05 11. 2016, 23:39

Lucrurile bune făcute într-un și jumătate de guvernare se datorează lui Florin Georgescu, iar cele rele sunt contribuția prim-ministrului și ministrului delegat pentru buget, a afirmat, joi, Victor Ponta, la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa prim-viceguvernatorului BNR.

„Sunt astăzi aici și vorbesc în calitate de unul dintre elevii domnului Florin Georgescu. În 2010, în martie dacă nu mă înșel, domnul Georgescu m-a luat să mă învețe câteva lucruri absolut necesare pentru orice eventuală poziție pe care urma să o ocup. Ulterior, domnul profesor Dãianu s-a alăturat acestui efort, încă nu fructuos, de a crește o noua generație, s-a alăturat și Liviu Voinea. Așa încât, lucrurile bune făcute într-un an și jumătate de guvern sunt datorate domnului Georgescu, iar cele rele sunt contribuția mea personalã și a lui Liviu Voinea”, a spus Ponta.

Premierul a mai arătat că prim-viceguvernatorul BNR a fost persoana care i-a explicat semnificația unor termeni economici, cum ar fi „PIB” sau „ESA”, și totodată l-a învățat „consecvența”.

„Anul trecut, am fost și eu întrebat, ca și alte personalități politice, de ce mă tem cel mai tare, la alegeri. Nu am spus: «Departamentul de Stat» (al SUA-n.r.), am spus: «Florin Georgescu»”, a mai afirmat Ponta, care a explicat totodată că motivul temerii sale era acela că unul dintre obiectivele pe care și le propusese Florin Georgescu era ieșirea României din deficit excesiv.

În luna august a anului trecut, președintele interimar, Crin Antonescu, a fost întrebat, la Realitatea TV, dacă se teme mai mult, la prezidențiale, de Mihai Răzvan Ungureanu sau de Sorin Oprescu, el răspunzând: „De Departamentul de Stat al SUA”.