Ponta: Trimit autodenunțul la DNA prin Poștă

Ponta: Trimit autodenunțul la DNA prin Poștă
Publicat: 10/09/2012, 17:39
Actualizat: 01/02/2019, 21:23

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a semnat autodenunțul și că îl va trimite la DNA prin Poștă, cu număr de înregistrare, el precizând că nu se va prezenta la sediul instituției pentru a-l lăsa acolo personal.

„L-am semnat deja. Nu (merg la DNA, n.r.) Se trimite frumos prin Poștă, cu număr de înregistrare”, a spus Ponta.

El a precizat că toți membrii BPN au procedat similar și că la fel vor proceda și membrii CExN.

„Dacă asta e o infracțiune (îndemnarea oamenilor să meargă la vot, n.r.) în viziunea celor de la DNA, trebuie să fim pedepsiți. Dar bănuiesc că suntem foarte mulți cei care am făcut lucrul ăsta”, a spus Ponta.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că, odată cu el, toți membrii BPN al PSD au semnat autodenunțuri la DNA pentru că au îndemnat oamenii să vină la vot la referenudm, el precizând că vor proceda similar și membrii CExN ai partidului.

„Am semnat azi împreună cu toți membrii BPN – și vă vom punem la dispoziție textul – autodenunțuri către DNA, către domnul Daniel Morar. Le-am semnat, le transmitem pe toate. În mod sigur și ceilalți membri ai CExN, în măsura în care, ca și noi, au îndemnat oameni să vină a vot și să voteze «Da» pentru demiterea lui Traian Băsescu se vor autodenunța și ei pentru că altfel – și dacă nu se autodenunță – îi pune sub învinuire domnul Morar”, a spus Ponta, după ședința BPN.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, președintele Consiliului Județean Teleorman, s-a prezentat, joi, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru a fi audiat în cazul privind referendumul.

Liviu Dragnea a declarat că procurorii anticorupție i-au adus la cunoștință „niște învinuiri” în cazul privind referendumul, el urmând să revină „în următoarele două săptămâni” pentru a da o declarație.

„Ceea ce am făcut noi au făcut toate partidele și fac tot timpul, pentru că fiecare partid are dreptul legal să primească informații cu ceea ce se întâmplă de la membrii săi”, a declarat Liviu Dragnea.

Ulterior, DNA a informat că Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, și-ar fi folosit autoritatea și influența în scopul obținerii unei prezențe de minimum 60% la votul de la referendum, pe listele de alegători figurând minori și persoane cu drept interzis de a vota.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) îl acuză pe Dragnea că a constituit un sistem național de influență pentru a determina autoritățile publice centrale, județene și locale aflate sub controlul politic al formațiunii politice, de a se implica în: exercitarea de presiuni asupra președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnăturile alegătorilor pe listele de vot și a introduce în urne un număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători; folosirea unei urne mobile în condiții contrare legii (fără a exista cereri în acest sens depuse în termen și aprobate corespunzător); obținerea pe căi ilicite de informații, în fiecare oră, despre numărul de persoane care și-au exercitat dreptul de vot și despre modul în care s-a votat în unele secții de votare; practicarea votului multiplu; denaturarea pe listele suplimentare a ultimei cifre a CNP al unor persoane a căror semnătură a fost falsificată pe listă, pentru a nu permite programelor de calculator specializate să identifice votul multiplu; practicarea «turismului electoral» – adică a deplasării organizate de importante mase de persoane, cu ajutorul autobuzelor, microbuzelor etc., pentru a vota multiplu, atât în secția de votare la care au fost arondați, cât și la alte secții de votare din țară; falsificarea de semnături în numele unor persoane decedate, ce au rămas înscrise pe listele electorale; falsificarea de semnături ale multor alegători, plecați din țară în momentul referendumului; votul exercitat de minori, interziși judecătorești și persoane cărora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotărâre judecătorească penală; neaplicarea autocolantelor cu mențiunea «VOTAT» pe cărțile / buletinele de identitate ale votanților.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, înaintea ședinței BPC, despre autodenunțul la Parchet împreună cu Victor Ponta, în urma cercetării lui Liviu Dragnea, că au fost „descurajați” de procurorul general să facă acest demers și că îl roagă pe Vasile Blaga să le facă plângere penală.

Liderii USL Victor Ponta și Crin Antonescu au declarat, joi, că se autodenunță că l-au instigat pe Liviu Dragnea să cheme lumea la referendum.

Întrebată, joi seară, la Gândul Live, dacă cei doi lideri politici au vreo calitate în dosarul referendumului, în care este cercetat de procurorii anticorupție Liviu Dragnea, președintele Consiliului Județean Teleorman, procurorul general Kovesi a declarat că nu s-a început urmărirea penală față de cei doi în vreun dosar investigat de procurori.

„În acest moment nu s-a început urmărirea penală față de domnii Ponta și Antonescu. Alt comentariu nu pot să fac. Dacă va fi trimis un astfel de autodenunț, îl vom înregistra și îl vom trata ca atare. Domnul Ponta, ca fost procuror, ar trebui să știe că un autodenunț trebuie să vizeze o faptă penală. Or, din moment ce noi nu cercetăm pe nimeni pentru că a votat sau pentru că a instigat lumea să meargă la vot, rămâne ca dumnealui să aprecieze dacă dorește să facă un astfel de autodenunț sau nu”, a declarat procurorul general al României.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Polonia, îngrijorată de escaladarea conflictului în Ucraina: „Simțim că necunoscutul se apropie”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
„Cel mai singuratic om din lume” trăiește la -70 grade, la 5 ore distanță de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Schimbare pentru permisul auto. Va fi ZERO. Guvernul României dă lege nouă
Postul Crăciunului, încercare grea pentru români. Unde se vând cei mai scumpi cartofi din țară
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Motive să fim optimiști: Inovațiile din știință care fac lumea mai bună