Ponta: USL are patru direcții strategice pentru dezvoltarea României în perioada următoară

Publicat: 12 11. 2012, 15:18
Actualizat: 29 07. 2014, 14:32
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la evenimentul de lansare a programului de guvernare a USL, intitulat "România puternică", că Uniunea are patru direcții strategice prioritare pentru dezvoltarea României în perioada următoare - agricultura, energia, reindustrializarea, infrastructura.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la evenimentul de lansare a programului de guvernare a USL, intitulat „România puternică”, că Uniunea are patru direcții strategice prioritare pentru dezvoltarea României în perioada următoare – agricultura, energia, reindustrializarea, infrastructura.

Premierul a precizat că aceste patru direcții au la bază cele patru domenii cheie: educația și sănătatea, administrația publică, mediul de afaceri și politica socială.

El a spus că cele patru direcții prioritare menționate pot fi dezvoltate într-un sistem constituțional care va pune bazele „României puternice”, în care vor fi mai puține conflicte, în care instituțiile să își știe rolul și locul în societate, și care să definescă o societate predictibilă, stabilă.

„Sper să nu fie interpret doar ca o ironie, dar nu cred că trebuie să vă vorbesc câte cute am pe frunte, cât păr alb, nu cred că interesează, cu atât mai puțin pe cei care votează pe 9 decembrie. Pe ei îi interesază să știe de la noi, liderii USL, cum vedem România în perioada imediat următoare”, a spus Ponta.

El a precizat că în aceste șase luni e guvernare a învățat foarte mult, el arătând că „diferența dintre a propune soluții și a începe să le aplici e foarte mare”.