Ponta: „Voi susține ca președinte al Senatului un senator care a candidat din partea USL”

Publicat: 04 03. 2014, 19:27
Actualizat: 22 03. 2015, 12:59

Luați prin surprindere de demisia lui Crin Antonescu de la șefia Senatului, liderii USD nu au încă un nume care să ocupe această funcție. Liderul PD, Victor Ponta susține însă că în mod cert înlocuitorul lui Antonescu va fi un senator ales în 2012 din partea USL. „Funcția este a USL. Voi susține un senator care a candidat din partea USL. Nu UDMR, nu altceva”, a spus premierul.

Întrebat dacă PSD are în acest moment un acord cu PC legat de susținerea unui candidat comun, Ponta a evitat un răspuns tranșant. Premierul a precizat însă că „nu PSD, ci PNL a avut cu PC un asemenea acord”. „Mie acest acord nu îmi este opozabil”, a spus Ponta, sugerând că PSD nu are în acest moment o obligație față de PC.

Surse politice au declarat pentru gândul că în conducerea restrânsă a PSD, întâlnire la care erau prezenți atât Daniel Constantin cât și Gabriel Oprea, s-a agreat în urmă cu câteva zile ca desemnarea să revină PSD. Deocamdată, Ponta a arătat doar spre „excepție”. „Pot să vă spun cine nu va fi. Ilie sârbu, entru că nu își dorește”, a insistat premierul la scurt timp după ce socrul său făcuse aceeași precizare.