Prima pagină » Știri politice » PPE îl pune pe Karl Nehammer să voteze intrarea pe deplin în Schengen / Ciucă: Vedem cum va vota Austria

PPE îl pune pe Karl Nehammer să voteze intrarea pe deplin în Schengen / Ciucă: Vedem cum va vota Austria

Președintele PNL Nicolae Ciucă anunță că declarația care va fi adoptată la finalul Congresului PPE va cuprinde un paragraf în care se solicită aderarea cu drepturi depline a României, la Spațiul Schengen. 

Congresul PPE se reunește miercuri și joi, la București. Este așteptat și Cancelarul Karl Nehammer.

„Vedem cum va vota Austria”, spune șeful liberalilor, care transmite că nu s-a stabilit, încă, o întrevedere cu șeful Cancelariei austriece, Karl Nehammer.  Fostul premier transmite că va veni „cu toate argumentele necesare să schimbe decizia” Austriei.

Nu va fi vorba doar despre o declarație prietenoasă, ci va fi o cuprindere în documentul final al congresului prin care se solicită ca România să devină membru cu drepturi depline a Spațiului Schengen.

Vom discuta cu toți liderii europeni prezenți aici, vom avea o decizie în documentul final al congresului și vom vedea cum vor vota colegii noștri din Austria și, desigur, vom veni cu toate argumentele necesare să schimbe decizia.

Este adevărat că în acest moment nu avem o întâlnire bilaterală încă stabilită, dar vom face tot ceea ce este necesar să ne transmită mesajele pentru ceea ce reprezintă dreptul nostru de a fi membrii ai Spațiului Schengen.

Nicolae Ciucă subliniază din nou că România îndeplinește toate criteriile tehnice și insistă pe libertatea de mișcare în interiorul sectorului de business.

Suntem membrii ai unei familii politice de centru, centru-dreapta, care promovează tot ceea ce ține de acest atribut al libertății. Libertatea de mișcare trebuie să fie inclusiv pentru românii care ies din țară sau care se întorc în țară. Avem peste 4 milioane de români care lucrează în țări din Uniunea Europeană, în țări din spațiul Schengen și, desigur, în Marea Britanie, care muncesc cât se poate de profesionist și au o contribuție serioasă la PIB-ul țărilor unde își desfășoară activitatea. Pe cifre, românii care muncesc în afara țării au o contribuție evaluată undeva la 120 de miliarde de euro anual prin activitatea pe care o prestează.

În afaceri timpul înseamnă bani și nu este nimeni dispus să piardă bani stând la rând în punctele de trecere a frontierei, mai spune Ciucă.

CITEȘTE ȘI:

Citește și