Prima pagină » Știri politice » Preda: Instigarea populației la denunț îl clasifică pe Ponta în tabloul comuniștilor intolerabili

Preda: Instigarea populației la denunț îl clasifică pe Ponta în tabloul comuniștilor intolerabili

Preda: Instigarea populației la denunț îl clasifică pe Ponta în tabloul comuniștilor intolerabili
Prim-vicepreședintele PDL deputatul Cezar Preda a declarat, luni, la Buzău, că instigarea populației la denunț "îl clasifică" pe premierul Victor Ponta "în tabloul comuniștilor intolerabili", întrucât reintroduce după 22 de ani practica potrivit căreia "vecinul să te denunțe ca să o ducă mai bine".

Prim-vicepreședintele PDL deputatul Cezar Preda a declarat, luni, la Buzău, că instigarea populației la denunț „îl clasifică” pe premierul Victor Ponta „în tabloul comuniștilor intolerabili”, întrucât reintroduce după 22 de ani practica potrivit căreia „vecinul să te denunțe ca să o ducă mai bine”.

„Instigarea populației la denunț îl clasifică pe Ponta în tabloul comuniștilor intolerabili. Făceau denunțul și delațiunea pentru orice. El, iată, reintroduce după 22 de ani practica potrivit căreia vecinul să te denunțe ca s-o ducă el mai bine. Halal gândire, halal premier tânăr”, a afirmat, într-o conferință de presă, Cezar Preda.

El l-a criticat și pe secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Liviu Voinea, care a anunțat recent că ministerul este decis să elimine cât mai multe dintre excepțiile privind impozitul pe proprietate, pe venit și pe profit.

„Domnul Voinea este exemplul clar a ce înseamnă să fii în tribună și apoi să treci în teren. Când era în tribună era un mare comentator, când a intrat în teren primele două fraze pe care le-a putut spune au fost că a găsit soluții să impoziteze piscinele și să instaureze denunțul ca să aducă bani la stat. Atât au produs tinerii lui Ponta, atât au putut”, a mai spus Cezar Preda.

Românii care vor transmite Fiscului informații privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilități, așa cum se întâmplă și în alte state, declara, săptămâna trecută, secretarul de stat în MFP Liviu Voinea, care va studia legislația „denunțătorului” din Suedia.

„În Suedia vom analiza și sistemul denunțătorului, care funcționează de ani buni acolo și ar putea fi implementat și la noi”, afirma Voinea pentru MEDIAFAX.

Oficialul MFP mai arăta că în Suedia populația este stimulată fiscal să dea informații despre averea vecinilor, a cunoștințelor sau operațiunile unor companii.

Luni, premierul Victor Ponta a declarat, la Târgu Jiu, că ideea Ministerului Finanțelor de a strânge informații de la cetățeni ar putea încuraja delațiunea și nu va funcționa la fel de bine cum se întâmplă în străinătate.

Ponta a precizat și că i-a cerut secretarului de stat din Ministerul Finanțelor, Liviu Voinea, să prezinte mai întâi Guvernului astfel de idei și abia apoi să le facă publice prin intermediul presei.

„L-am rugat pe domnul Voinea întâi să ne prezinte nouă ideile și după aceea să le prezinte în presă”, a declarat prim-ministrul.